Trabzon asayişinin son bir haftalık raporu!

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDYterör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 9 şahıs yakalandı, 6 şahıs emniyetteki işlemleri ardından serbest bırakılırken, 1 şahsın gözaltı işlemleri devam ettiği bildirirldi.. 2 şahsın ise dosya kapsamında başka illere sevk edildi. Ayrıca daha önceden gözaltına alınan ve soruşturması devam eden 23 şahıstan 16’sı çıkarılmış olduğu adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 6 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 1 şahsın ise gözaltı işlemleri devam ediyor.

Trabzon genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise;               

551 yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü gerçekleştirildi. 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 61 adet mermi, ele geçirildi. Ayrıca 32 Gr. Esrar, 260,78 Gr. Metamfetamin olmak üzere toplam 292,78 Gr. uyuşturucu madde, 208 şişe kaçak içki, 1000 adet kaçak sigara, 1 adet av tüfeği yakalandı. Hırsızlık suçu sonucu ele geçirilen 1 çelik kasa ve 4750 TL. para, Resmi Belgede Sahtecilik konusu sonucu ele geçirilen 1 adet sahte kimlik ve 1 adet sahte sürücü belgesi, 240 LT. akaryakıt, 4 adet kesici-delici alet ele geçirilmiştir.

Fuhuşla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 23 T.C vatandaşı kadın hakkında çevreye rahatsızlık vermekten işlem yapıldı, Ayrıca 1 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi. 9 yabancı uyruklu şahıs ise yapılan işlemlerinin ardından Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kapatma Saatine Uymamaktan 1 işyerine, Ruhsat dışı faaliyet göstermekten işyeri olmak üzere toplam 2 işyeri hakkında yasal işlem başlatıldı. Daha sonra değişik suçlardan arama kaydı olan (44) şahıs yakalandı. Kayıp olduğu bildirilen (7) şahıs bulundu. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden (21) şahsa işlem yapıldı. 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Uyuşturucu, Hırsızlık, Cinsel Taciz suçları başta olmak üzere toplam (111) olay aydınlatılmış ve  (247) şüpheli şahıs yakalandı.  İlimiz merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 246 adet park ve bahçelerin ise denetimi sağlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105