Trabzon'da Ali Şükrü Bey'in mezarı başında toplanıp açıklama yaptılar!

Hesaplaşma malzemesi edilemez

Trabzon Sivil İnsiyatif Grubu üyeleri Ali Şükrü Bey'in Boztepe’deki mezarı başında toplanarak açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada Ali Şükrü Bey'in hesaplaşma malzemesi olamayacağı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Trabzonumuzun bağrından çıkan, asker, gazeteci, çağının müdrik münevverlerinden, Osmanlı Mebusan Meclisinin altıncı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin birinci dönem Milletvekili Şehid-i Muazzez merhum Ali Şükrü Bey'in aziz hatırasına yapılan şe-ni saldırı bizleri hayretler içinde bırakmıştır. Beşikdüzü Belediyesi'ne ait Kültür Merkezine Milli Kahramanımızın isminin yaşatılması gayesiyle Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi ismi verilmişti. Lakin belediyenin yeni yönetimi nasıl bir şaşkınlık içerisine düşmüşse Kültür Merkezi'nin ismini Beşikdüzü kültür merkezi olarak değiştirmiştir. Belediye yönetimi tarafından yapılan bu saygısızlık elbette ki cevapsız kalmayacaktır. Ali Şükrü Bey'in aziz hatırası hiçbir siyasi hesaplaşmanın mecraı ve mercii değildir.  Ali Şükrü bey'i ve Muazzez davasını idrak edememiş olanlara Şehidi Muazzez Ali Şükrü Bey'in kim olduğunu bir kere daha buradan hatırlatmak isteriz. Ali Şükrü Bey Din, vatan, millet aşığı; ve istiklal müdâfiidir. Bu ulvi değerlerin müdafaası için elini değil gövdesini taşın altına sokan muhibbanı vatandır  Kısacası Ali Şükrü Bey bir tarih ve adanmışlığın sembolüdür. Bu ulvi değerleri idrakte güçlük çekenler Ali Şükrü Bey'i de anlayamazlar.  Ali Şükrü Bey'in ismini taşıyan bir kültür merkezi Beşikdüzü' ne değer katar. Merhumun değeri ise ülke sathında maruftur. Bu kıymetli isme sahip çıkmak Trabzon halkı için bir tarihi vazifedir. Biz üzerimize düşen bu vazifeyi ifa etmekle tarihi mesuliyetin gereğini yerine getirmekteyiz. Umulur ki Beşikdüzü Belediyesi yetkilileri de aynı hassasiyeti gözetir ve bu tarihi sorumluluk hissiyle hareket eder ve vermiş oldukları bu yanlış karardan biran evvel dönerler. Trabzon Sivil İnsiyatif olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz."


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.