Trabzon'da dolmuş tartışmaları istifa getirdi!

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden Taner Şahin, bugün kendisine destek verenlerle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı.  Basın açıklamasında öncelikle kendisini tanıtan Şahin, "07 Ocak 2018 tarihinde başladığım Trabzon Şoförler Odası Yönetim Kurulu üyeleğinden 05.02.2020 tarihinde seçimden önceki söylemlerimiz ve seçimden sonraki eylemlerimiz ve yapmaya çalıştıklarımızın yüzde yüz farklılık göstermesi neticesinde Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ettim" dedi.  Şahin, "Üyesi bulunudğumuz Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen dolmuş dönüşüm sistemine şu haliyle kesinlikle karşıyız.  Bizler şoförler esnafı olarak altın kıymetinde 689 D plaka araç sahipleriyiz. Bu plakalarımız Bakanlar Kurluunca yıllar önce Tahdit altına alınmış yani sınırlandırılmıştır.  Ortahisar'a bu plakalar dışında araç girişi yasaklanmıştır. Halbuki Şoförler Odası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan müzakarelerde bizim için altın kıymetinde olan bu tahdidi kaldırarak, Tahsis sistemine dönmek istemektedirler. Böylece kendilerince ihtiyaç duydukları her durağa ek araç sokacaklardır" dedi.

HEM 17 +1 HEM DE KART SİSTEMİNE KARŞILAR

İsteklerini 4 madde halinde sıralayan Şahin, "Bizler aşağıdaki dört maddeyi sayın elediye Başkanımıza sunuyor ve dolmuş dönüşümünde bu sistemin dışındaatılacak her adıma karşı tüm demokratik haklarımızı kullanarak direceğinizi beyan ediyoruz. 17 + 1 sistemine kesinlikle karşıyız. Mevcut 22 durağımızda hiçbiri bu sisteme dönerek tahdit altına alınan 689 plakaya ihanet edemez. Buna izin vermeyeceğiz. Yeni açılacak duraklara tahdit altındaki 689 D plakalardan ve duraklardan araç alınmasından yanayız. Aksi takdirde Ortahisar'a dolmuş adı altında hiç bir yeni plakanın girmesine izin vermeyecek ve direneğiz. Kart sistemine ve dolmularımızın Belediye aracı gibi merkezi sisteme bağlanmasına kesinlikle karşıyız ve kabul etmeyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız dolmuşların dönüşümüne hazır olduğunu söylüyor. Oysaki ki araçların bir çoğunun bankalar tarafından ruhsatında rehin var iken bu dönüşüm nasıl olacak. Dönüşüe kesinlikle hazır değiliz ve bu ktadar da acele edilmesini de kabul etmiyoruz"

YÖNETİM SİSTEMİNDE TEK BU SİSTEME KARŞI ÇIKAN.. 

Şahin, "Engelli ramparsa ıve yaş sınırı altında çıkmış kanun var. Biz bu kanınun gereğini yerine getirmekten, döşümden yanayız. Kart sisteminde bakıyorsunuz kooperatif kurmuş şoförler odası alacağı kesinti, belediyenin kesintisi var. Biz bu kesintilerin olmaması adına kart sistemine karşıyız. Yönetim kurulunda tek bu sisteme karşı çıkan yönetici ben olduğumdan dolayı istifa ettim. Etik olmayan işler orada yaşanıyor. Zaman içinde bunları açıklayacağım. Biz şunu bekliyoruz. Hakkındaki o iddialar yerel medyada ayyuka çıkmışken kendisi açıklama yapsın. Biz ispat edemeyeceğimiz hiç bir iddiayı burda dile getirmiyoruz" diye konuştu.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.