Trabzon'da her şey daha temiz bir çevre için!

Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Atıksız Bir Dünya” mottosuyla bütün dünyada akım haline gelen “Let’s Do It!” hareketine mensup üniversite öğrencileriyle birlikte 18 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Beşirli sahili ile 100. Yıl Parkı’nda etkinlik düzenledi.Etkinlik kapsamında gelişi güzel bir şekilde yerlere atılan ambalaj, kağıt, poşet, cam şişe, naylon, izmarit gibi her türlü atık madde ve çöp toplanarak poşetlere kondu. Toplanan çöpler kamyona yüklenerek katı atık bertaraf tesisine gönderildi. Etkinliğe katılan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, herkesin ortak arzusu olan daha temiz ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için bütün insanlığa görevler düştüğünü dile getirdi.

“ÇEVRE TEMİZLİĞİ BİR BİLİNÇ VE EĞİTİM İŞİ…”
Çevre hassasiyetinin sadece 18 Eylül’de değil her gün sürdürülmesi ve çevreyi kirleten her türlü davranış ve eylemden uzak durulması gerektiğini kaydeden Göktaş şöyle konuştu: “Temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak için hepimize görevler düşüyor. Biz de daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak amacıyla bir araya geldik. Ortahisar’da yaşayan vatandaşlar olarak 18 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla kent paydaşlarımızla birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Esasında sadece bu gün dolayısıyla değil, her gün çevremize karşı duyarlı ve sorumlu davranmalıyız. 18 Eylül’de ise bütün toplum olarak, kent paydaşlarımızla birlikte çevre temizliğiyle ilgili farkındalığı ve bilinci artırmak, bu sorunlara dikkat çekmek için her sene olduğu gibi bu sene de etkinlik düzenledik. Ben inanıyorum ki, bu tür etkinliklerle 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızda çevre temizliği ve hassasiyetiyle ilgili duyarlılık oluşacak ve hedeflediğimiz şekilde çevre kirliliğini ve doğayı tahrip eden, bozan eylemleri en aza indirmiş olacağız. Böylece daha temiz bir hava soluyacağız, daha temiz içme suyu kullanacağız ve daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarımızı sürdürmüş olacağız. Bütün insanların ortak arzusu da budur. Çevre temizliği bir bilinç ve eğitim işi... Bu konuyu toplumumuza ne kadar benimsetirsek, bu yönde ne kadar çok eğitim ve etkinlik düzenlersek çevreyi kirleten davranış ve eylemlerin de o oranda önüne geçmiş oluruz. Çevreyi kirletenleri nazik bir şekilde uyarırsak ve bu davranışlarının olumsuz sonuçlarını anlatırsak ben eminim ki, hiç kimse elindeki çöpü ya da atık maddeyi yerlere atmaz, gider çöp kutusuna atar. Bu etkinliğe katılan bütün paydaşlarımıza, temizlik işleri müdürümüze, personelimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık diyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105