Trabzon'da rekor düzeyde imalat...

ALTYAPI HAMLESİ TAM GAZ SÜRÜYOR 

Kentin geleceği için altyapıyı sil baştan yenileyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Su Temini Projesi kapsamında 230 km içme suyu hattı imalatı gerçekleştirdiTrabzon’un geleceği adına dev tesisleri şehre kazandırmaya devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, diğer taraftan altyapı çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun göreve başlamasının ardından hizmet atağına başlayan Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri, 38 ayda rekor seviyede içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattını şehre kazandırdı. 


 
37 BİN 277 ABONEYE YENİ HATTAN SU 
Şehrin tarihi altyapı projelerinden biri olan toplamda 565 kilometrelik içme suyu hattının değişiminin yapılacağı Trabzon Su Temini Projesi kapsamında bugüne kadar 230,7 km içme suyu şebeke imalatı gerçekleştirildi. 6649 adet binaya bağlantı yapılırken, bu bağlantılardan 6419 adet bina bağlantısı canlandırılarak toplamda 37 bin 277 abonenin yeni hattan su almaları sağlandı. Su temin projesi ile birlikte devam ettirilen yağmursuyu ve kanalizasyon işleri kapsamında ise; 12 km kanalizasyon hattı, 19 km yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirildi. 

3 YILDA REKOR DÜZEYDE İMALAT
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, görev süresi boyunca 18 ilçede 1 milyon 760 bin metre içme suyu, 179 bin metre kanalizasyon ve 27 bin metre yağmursuyu olmak üzere toplamda 2 milyon metreye yakın altyapı hattı imalatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu rakamın Trabzon tarihi açısından da bir rekor olduğunun altını çizen Başkan Zorluoğlu, bu hizmetlerin 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmış olmasının gurur verici olduğunu belirtti. 
 
ALTYAPIYA GÜÇLÜ BİR İMZA ATTIK
Göreve gelir gelmez başlanılan altyapı yatırımlarının dolu dizgin devam ettiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğümüz hakikaten şehrin altyapısına güçlü bir imza atmamızı sağlıyor. Dev tesislerin açılışını birer birer yapıp ilçelerimizin hizmetine sunuyoruz. Son olarak Araklı-Sürmene İçme Suyu Arıtma Tesisimizi devreye aldık. Altyapı anlamında dev metrajlara ulaştık. Aynı hız ve kararlılıkla, sağlıklı kent, temiz su ve sağlam altyapı hedefiyle başlattığımız daha pek çok projemiz ise devam ediyor” dedi. 


 
DEVAM EDEN YATIRIMLAR 
Aralarında; Of İçme Suyu ve İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi, Düzköy Çayırbağı Mahallesi İçme Suyu İnşaatı, Akçaabat Ortaköy Grup İçme Suyu Şebeke İnşaatı, Maçka Hızarlı, Gayretli ve Durali Mahallesi İçme Suyu İsale ve Şebeke Hattı İnşaatı, Arsin İçme Suyu ve İçme Suyu Arıtma Tesisi, Şalpazarı-Beşikdüzü Grup İçme Suyu İnşaatı, Tonya Melikşah, Karaağaçlı Grup İçme Suyu Ana İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi gibi dev bütçeli işlerin de yer aldığı 20 proje tüm hızıyla devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.