Trabzon'da suya zam! İşte yeni tarifeler!

TİSKİ Genel Kurulu Trabzon’da suya yüzde 12 zam yaptı

TİSKİ Genel Kurulunda yapılan müzakereler sonrasında Trabzon'da suya yüzde 12 civarında zam kararı çıktı. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner’in karşı çıktığı zam kararı oy çokluğuyla alındı.Kararla birlikteyeni su fiyatı vergiler hariç ham haliyle birlikte 3.85 TL'den, 4.31 'ye çıktı. Öte yandan Şahin’in borcunu ödemeyen konutların suyunun kesilmesinin uygun görüldüğü maddenin ‘Suyun kesilmemesi’ yönündeki itirazı da kabul görmedi. Bu arada suya geçtiğimiz yıl da yüzde 18,5 zam yapılmıştı.

KONUTLARIN SUYU KESİLMESİN DEDİ KABUL GÖRMEDİ

Genel Kurulda konuşan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, borcunu ödemeyen vatandaşlarla ilgili yönetmelikte yer alan, ‘Borcunu ödemeyen abonelere yaptırımlar uygulanır. Fatura bedellerini bildirimde belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemeyen abonelerin suları kapatılır’ maddesini değinerekbu başlığa ‘Konutlar hariç’ ibaresinin koyulmasını önerdi.  Şahin’in çıkışı üzerine konuşan Başkan Vekili Atilla Ataman, bu maddenin bütün belediyelerin yönetmeliğinde bulunduğunu belirterek, tüm belediyelerin uygulamalarında bu uyarı mevcuttur. Ancak hümanist yaklaşımız meclise net olarak düşmüş olalım.” dedi ve maddeyi mevcut haliyle oylattı. Oylama sonucu karar genel kuruldan geçti.

VATANDAŞIN İÇTİĞİ SUYA ZAM DOĞRU DEĞİL!

2021 Yılı Mali Yılı Tarife Cetvelinin görüşülmesi sırasında CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, tarife cetvelinde suya yapılan zamdan, konutların çıkarılmasını istedi. Şahin, “Vatandaşın içtiği suya yüzde 12 zam yapılıyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Pandemi başladığında bu meclis tatile girmişti. Biz ne yapıyoruz bindiğimiz dalı kesiyoruz. Vatandaşa diyoruz ki arkadaş pandemi devam ediyor, yıkanma evinde, hijyen olma biz size pahalı su verelim. Benim önerim, 18 ilçe başkanımız var. Bu tarife geçerken siz neredeydiniz. En azından zam yapılmasın önerim var. Konutlarda 4.31 yapıldı. Konutlarda hiç zam yapmayın." diye konuştu.

SU ZAMMINA KARŞI ÇIKTI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner de zamma karşı çıkarak, "Ben gelir tarifesinde cetvelde yüzde 10'luk artış ön gördük. 12'yi 10 yapabilir miyiz? Bende konutlarda ki su zammının yapılmamasını öneriyorum." dedi. 

TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR EKONOMİ YOK!

Şahin’e cevap veren Başkan Vekili Atilla Ataman, "Şalpazarı'nın Beşikdüzü'ne kadar olacak sulama projesinin bedelini 385 yıl su parası ödediğinde proje bedelini halen daha finanse edemiyorsunuz. Bunlar bedel arama.. Ama bunlar yapılacak. Yüzde 12'lik zammı çok önemli zam olarak görmeyin. Siyaset yapıyorsunuz haklısınız. Geçen yıl da eleştirdiniz. İstanbul Belediyesi, Trabzon Belediyesinin 2 katı kadar zam yaptı. TİSKİ bu işleri yapacak. Ben bütün düşüncelerinizi saygıyla karşılıyorum. Bu işler maliyetli işler. Para gerektiren işler. Bir taraftan gölet lazım, içme suyu lazım, bir taraftan zam yapmayın. Böyle ekonomi yok.” ifadesini kullandı.

İTİRAZIMI HERYERDE YAPARIM!

CHP’li Şahin itirazını hangi platformda hangi partide olursa olsun yapacağını ifade ederek Ataman’a şu şekilde cevap verdi: “Burada oturduğum müddetçe siyaset yapmam. İstanbul, Ankara'da olsa aynı şeyleri konuşurum. Bundan 3-4 gün önce Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bütçesini onayladık. 300 Milyon borç istemesine rağmen onayladık.”Madde TİSKİ Genel Kurulunda, oy çokluğu ile kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.