"Trabzon'da taziyeler telefonla"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı verilerine göre "çok yüksek risk" grubunda yer alan Trabzon'da, vaka artışlarının en büyük nedenlerinden biri olduğu belirlenen cenaze merasimine katılım ve taziye ziyaretlerinin belirlenen kurallar çerçevesinde yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.  Haftalık her 100 bin kişideki Kovid-19 vaka sayısı verilerine göre, Karadeniz Bölgesi'ndeki iller, en yüksek oranlara sahip olmayı sürdürüyor. "Çok yüksek risk" grubunda olması nedeniyle henüz kademeli normalleşme sürecine dahil olamayan Trabzon'da, vakaları artırdığı belirlenen cenaze törenlerine yoğun katılım ile evlere yapılan taziye ziyaretlerinin önüne geçilmeye çalışılıyor.  İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde "Trabzon'da taziyeler telefonla" sloganıyla başlatılan farkındalık çalışmasıyla toplu bulaşın, virüsün yayılmasının engellenmesi hedefleniyor.

"Vatandaşa çok görevler düşüyor"

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da "Trabzon'da taziyeler telefonla" sloganıyla hazırladıkları çalışmanın her alanda duyurulması için çaba gösterdiklerini vurguladı. Trabzon'da özellikle taziyelerde çokça vakalar görüldüğünü, vakalara bakıldığı zaman birçoğunun cenaze ve taziyelere denk düştüğünü bildiren Usta, "Buralarda daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. Cenazelerdeki durumu kolluk kuvvetleri biraz daha engelleyebilir ama taziyeleri engelleyebilmek, evdeki ziyareti engelleyebilmek her zaman olmuyor. Dolayısıyla vatandaşa çok görevler düşüyor. Vatandaş evde ziyaretleri kendi bilinciyle kesmeli, ziyarete gelenleri kendi bilinciyle durdurabilmeli. Bu duyarlılığı bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Usta, kentteki bir cenaze törenine katılanların neredeyse yarısının koronavirüse yakalandığını belirterek, "Bir ilçemizde olan vakaydı o. Orada, 100 kişi kadar cenazeye katılanlardan 40'ı pozitif çıkıyor. Bu da tespit edilebilen, bizim uğraşıyla ortaya çıkarabildiğimiz bir olay. Belki fark edemeyeceğimiz, bulamadığımız, gizlenmiş olan kişiler de olabiliyor. Onlar da zaten dolaşarak virüsün yayılmasına yol açıyorlar maalesef." dedi. Trabzon'un kırmızı kategoriden kurtulması gerektiğini vurgulayan Usta, amaçlarının, özellikle Trabzon'da turuncu kategoriye dönebilmek olduğunu, bunun için var güçleriyle çalıştıklarını, halktan da duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105