Trabzon'da yaylaya kumarhane yaptılar

Düzköy Çoban Derneği’ndeki kumar görüntülerinin, şenlikleri geleneğinden saptırdığını ifade eden yaylacılar, “Şenlikler horon yeriydi, şimdi kumarhaneye döndürüldü” dedi Trabzon’un ve Karadeniz Bölgesi’nin asırlık geleneklerinden olan yayla şenliklerinde kurulan oyun tezgahlarına yaylacılar tepki gösterdi. Son olarak yıllardır sürdürülen Düzköy Çoban Derneği’ndeki kumar görüntüleri, şenliklerin amacından ve geleneğinden saptırıldığı ifadelerini beraberinde getirdi. Düzköy Çoban Dereneği’nde “Bul karoyu al parayı, zar atma, çember atıp sigara alma” gibi oyunlar görüntülere yansıdı .

GELENEK BOZULDU

Şenliklerin amacından saptırıldığını kaydeden eski Alazlı (Mula) muhtarı Hilmi Avcı, “50 senedir şenliklere gider gelirim. Buralarda oturulur yemekler yenir, horonlar oynanır, delikanlılar ile kızlar bakışır sevdalanır, güzel şeyler olur. Son yıllarda bu şenlikler kumarhaneye döndü. Ne horon kaldı, ne gelenek. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de konuyla ilgili bilgilendirmeyi yaptık” diye konuştu.Karadeniz 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonYaylaKumarşenlik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.