Trabzon'daki okul bahçeleri ne kadar güvenli?

Öğrencilerin okullardaki oyun alanlarında tedbirler yetersiz

BORAN YOĞUN BAKIMDAN HALA ÇIKAMADI

Çağlayan Mahallesi Adnan Menderes Anadolu Lisesinin bahçesinde kullanılan seyyar kale direğinin 11 yaşındaki Boran Aydın’ın başına düşmesi sonucu meydana gelen ağır yaralanmanın yankıları sürerken okul bahçelerindeki güvenlik tedbirleri gündeme geldi. Eğitim Sen Başkanı Engin Nur, “Okulların bahçesindeki bütün sportif faaliyetleriyle ilgili araç ve gereçlerin can güvenlikli  kurulması lazım.”dedi.

İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ SEYYAR DİREKLERİ YASAKLIYOR

Ortahisar’da bulunan Cudibey İlkokulu, Boztepe İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu ve Kanuni Anadolu Lisesinde iş güvenliği tedbirlerin alınıp alınmadığı konusunda incelemelerde bulunduk. Cudibey İlkokulunda portatif kale direğinin güvenlik gerekçesiyle kullanılmadığı, okulun bahçesinde yer alan sabit potanın ise yine alınan güvenlik önlemiyle ayak kısmının sarıldığı gözlemlendi.  Çağlayan Mahallesi Adnan Menderes Anadolu Lisesinin bahçesinde kullanılan seyyar kale direğinin 11 yaşındaki Boran Aydın’ın başına düşmesi sonucu meydana gelen ağır yaralanmanın yankıları sürerken okul bahçelerindeki güvenlik tedbirleri gündeme geldi.  Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, “Okulların bahçesindeki bütün sportif faaliyetleriyle ilgili bütün araç ve gereçlerin can güvenlikli ve sağlıklı koşullarda kurulması lazım. Güvenlik önlemini almayan okul müdürleri ve milli eğitim müdürlüğü bu konuda sorumludur.” dedi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ YETERSİZ

Ortahisar’da bulunan Cudibey İlkokulu, Boztepe İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu ve Kanuni Anadolu Lisesinde iş güvenliği tedbirlerin alınıp alınmadığı konusunda incelemelerde bulunduk. Cudibey İlkokulunda portatif kale direğinin güvenlik gerekçesiyle kullanılmadığı, okulun bahçesinde yer alan sabit potanın ise yine alınan güvenlik önlemiyle ayak kısmının sarıldığı gözlemlendi.  Boztepe İlkokulunda çekime izin verilmeyen sabit potanın güvenlik gerekçesiyle sarılmadığı yerinde incelendi. Dumlupınar İlkokulunda hem portatif kalenin hem de potanın bulunmadığı yetkililer tarafından belirtilirken, Kanuni Anadolu Lisesi konuya ilişkin hiçbir bilgi geçmezken medyanın konuya olan ilgisi ise yetkililer tarafından da yadırgandı.

TEDBİR ALMAYAN OKUL İDARECİLERİ SORUMLU

Okullarda güvenlik tedbiri alman idarecilerin sorumlu olduğunu söyleyen Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, “Bütün okullarımızda öğrencilerimizin oyun saatlerinde oyun oynamasıyla ilgili bütün güvenlik tedbirlerini okul idaresi almak zorundadır. Okulların bahçesindeki bütün sportif faaliyetleriyle ilgili bütün araç ve gereçlerin can güvenlikli ve sağlıklı koşullarda kurulması lazım. Bunu yapmayan başta Milli Eğitim Müdürlüğü bunu takip etmesi ve okul müdürleri gerekli tedbirleri alması gerekir. Güvenlik önlemini almayan okul müdürleri ve milli eğitim müdürlüğü bu konuda sorumludur. Bir an önce MEM’in ve okul yöneticilerin okullarındaki oyun alanlarında güvenlik tedbirlerini alıp hayata geçirmesi istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bir demir kapının öğrencinin üzerine düşmesi sonucu öğrenci çok ağır yaralanmıştı. Şimdi de portatif kale direğinin öğrencinin üzerine düşmesi ağır yaralandı. Öğrencilerimizin güvenliği açısından sağlıklı sportif alanlar isteğimizi yineliyoruz. Eğitim sen olarak da bunun takipçisi olacağız.” diye konuştu.

OKULLARDA YAYA GEÇİDİ GÜVENLİĞİ…

Okulların önünde yaya geçidi gibi güvenli geçiş güzergâhların bulunmasına dikkat çeken Nur, “Çocuklarımızın okullara giriş çıkışlarından ortaya çıkacak sorunlardan birinci derece sorumlu olan İl emniyet müdürlüğüne aktarılması Okullarımız Milli Eğitim Müdürlüğüne, MEM de valilik aracılığı ile Trafik Düzenleme Şube Müdürlüğü tarafından bu tedbirlerin alınması gerekli.” diye açıklama yaptı. Rabia MOLLAOĞLU

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.