TRABZON FIRSAT KAÇIRMIŞTIR

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu üyeliği seçimiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Çavga, “Müdürümüzün açıklamaları turizmdeki baş şehir özelliğimiz ile örtüşmemiştir. Müdürümüz, ‘Biz turizmin başkentiyiz, birinci ligin şampiyonuyuz’ demiş ama oynatacak oyuncu bulamadığımız için kupayı Samsun’a kaptırdığımızı unutmuş olsa gerek.” dedi.

Bir fırsatın kaçırıldığı değerlendirmesinde bulunan Çavga, “Geçmişten günümüze bölgenin en gözde şehri olma özelliğini muhafaza eden, günümüzde de turizm açısından bölgenin baş şehri olan Trabzon’umuzun İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Ayvazoğlu’nun açıklamaları bizleri derinden üzmüştür. Müdürümüzün açıklamaları turizmdeki baş şehir özelliğimiz ile örtüşmemiştir. Sayın Müdürümüz ‘Biz turizmin başkentiyiz, birinci ligin şampiyonuyuz’ demiş ama oynatacak oyuncu bulamadığımız için ya da farklı hesaplardan dolayı kupayı Samsun’a kaptırdığımızı unutmuş olsa gerek. Üzülerek söylüyorum ki bu yapıyla devam edersek üç yıla kalmaz ligden de düşmüş olacağız. Kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlayamadığımız, ortak akılla değer verip istişare yapmadığımız için bu seçimde aday çıkaramadığımız ve fırsatı kaçırdığımız unutulmaması gereken bir gerçektir.Yine Müdürümüz açıklamalarımı acenteci kimliğimle yaptığımı düşünerek; ‘O acenteci, bu seçim ile ilgili serzenişte bulunma hakkına sahip değil’ demiş. Sayın Ayvazoğlu benim acenteci olmama rağmen temsil ettiğim STK‘dan dolayı turizm ile ilgili her türlü konuyu dile getirme özgürlüğümü gözden kaçırmış olmalı. Sonuçta müdürümüz de kokartlı rehber ancak makamından dolayı turizm ile ilgili her türlü konudan sorumludur.Son hatırlatma: Seçimde sadece otelciler değil turizm işletme belgeli restoranlar, hamamlar ve deniz işletmeleride oy kullanabiliyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.