Trabzon Tiyatrolar Birliği kuruldu 

Trabzon’da faaliyet gösteren tiyatrolar bir araya gelerek Trabzon Tiyatrolar Birliğini kurdular. Trabzon’da faaliyet gösteren tiyatrolar, tiyatro sanatı adına yaşadıkları sorunların üstesinden gelebilmek için Trabzon Tiyatrolar Birliğini kurdu. Bu amaç doğrultusunda bir araya gelen; Tiyatro Panki, Trabzon Şehir Tiyatrosu, Gugulumdakiler Tiyatrosu, Tiyatro Zinos, Umut Tiyatrosu, KTÜ Tiyatro Kulübü gerçekleştirdikleri görüşmeler sonucunda oluşturdukları birlik protokolüyle Trabzon Tiyatrolar Birliği’nin kuruluşunu gerçekleştirdi.  Platform düzeyinde gerçekleştirilen Trabzon Tiyatrolar Birliği’nin kurucu yürütme kurulunda, Adnan Akyüz, Adnan Taç, Ahmet Akyol, Cengiz Aydoğdu, İbrahim Kavzoğlu ve Tufan Ünlü yer aldı. Trabzon Tiyatrolar Birliğinin kurucu dönem başkanlığını ise Gugulumdakiler Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Adnan Taç üstlendi. 

GÜÇ BİRLİĞİNİN BÜYÜTÜLMESİ HEDEFLENİYOR

Trabzon Tiyatrolar Birliği’nin bir zorunluluktan doğduğunu söyleyen Adnan Taç, şunları kaydetti: “Birliğin dönem başkanlığını tiyatroların genel sanat yönetmenleri belli bir sıra dahilinde ve bir sanat sezonu süresince yapacaklardır. Trabzon Tiyatrolar Birliği; Trabzon sınırları içinde faaliyet gösteren tiyatrolarımızla başlayarak, ilerleyen süreçte komşu iller, bölgeler olmak üzere güç birliğini büyütmeyi hedeflemektedir. Bu hedefe giden süreçte sürekli tiyatro oyunu sahneleyen, belirli bir oyun geleneği olan ve yıllar içinde belirli bir izleyici kitlesi oluşturmuş, sanat değeri yüksek oyunlar üreten tiyatroların oluşturduğu bir tiyatro birliği olmayı amaçlıyoruz. Yaşanan sorunlara ortak çözümler bulmak adına, yerel yönetimlerle çözüm odaklı işbirliği yaparak tiyatro sanatının daha iyiye taşınması ve izleyici kitlelerine ulaşımının kolaylaşması istiyoruz. Bu anlamda daha büyük insan topluluklarının sanat ile buluşturulması, tiyatro gruplarının iş birliği ve güç birliği oluşturması, tiyatro sanatını yüceltilerek kaliteli ve sanat değeri yüksek oyunların üretilmesi, eşitlikçi bir rekabet anlayışıyla dayanışma ekseninde hareket ederek şehrin sanat altyapısına katkıda bulunmak istiyoruz.”61medya

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asi 3 yıl önce

Bunlar neyapacakmis amaçları nedir.ne ise yarıyor komikss

Avatar
KENAN KARALİ 3 yıl önce

Tiyatro'yu yıllardır beceremeyen ve para küplerini dolduranların birliğini kutlarım. Trabzon Tiyatro Dirliği adına.