Trabzon'un yeni başkanlarını tanıyalım

MURAT ZORLUOĞLU - TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, 1971 yılında dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Trabzon'da, liseyi Trabzon ve İstanbul'da tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Mezun Oldu. Mülki idare mirliği mesleğine Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Mersin Gülnar Kymakamlığına atandı. Bingöl Genç Kaymakamlığı yaptı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Olarak Atandı. Nottingham Üniversitesi (İngilizce), Kamu Yönetimi Bölümü'nde Yüksek Lisansını tamamladı.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde sırasıyla Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ile Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Local Authorities in Turkey(Türkiye'de Mahalli İdareler), adlı kitabı yayımlandı. 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanı ve Müsteşar Yardımcısı Olarak Görev Yaptı.2015 yılında Elazığ Valiliği görevine atandı. 2017 yılında Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı.

AHMET METİN GENÇ - ORTAHİSAR

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç Kimdir? 1972 Yılında Maçka Ormanüstü Köyü'nde doğdu.İlköğrenimini Maçka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, liseyi Maçka İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı.1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.1995 yılında Trabzon'da serbest avukatlık yapmaya başladı1997 yılında vatani görevini Tekirdağ Çorlu'da tamamladı.2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşunda, Trabzon Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2002 yılında İl Yönetim Kurulu tarafından AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na seçildi. 2004 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlığına atandı. 2006 ve 2009 yıllarında yapılan AK Parti olağan il kongrelerinde il başkanlığına seçildi. 2007 genel seçimlerinde 7.sıra milletvekili adayı oldu. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilen GENÇ, evli ve iki çocuk babasıdır.  

OSMAN NURİ EKREM - AKÇAABAT

25 Nisan 1980 Akçaabat’ta doğdu. İlk ve orta öğremimi Akçaabat'ta tamamladıktan sonra 1997 yılında Akçaabat lisesini bitirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi  Çevre Mühendisliği Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu.   Mezuniyet sonrasında alanıyla ilgili, birçok sertifikalı eğitim aldı. 2005-2011 yılında Karçev Çevre Yönetim ve Arıtım Teknolojileri San. Müh. Müş. Ltd.Şti  ortağı ve çalışanı olarak birçok işletmenin ÇED raporlarının yazılmasında, atık su arıtmalarının tasarım ve inşaatında, baca gazı arıtma sistemlerinin tasarımında ve inşaatında, emisyon ve gürültü değerlerinin ölçümlerinde ve değerlendirmelerinde görev aldı. Mesleği üzerine açmış olduğu firma ile Trabzon başta olmak üzere,Ankara, Ardahan, Samsun, Konya gibi bir çok ilde Belediyeler, DSi ve Karayolları'na ait projeleri üstlenerek tamamladı. 2014 yılı yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar komisyon üyeliği, 2018 yılı Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcılığı yaptı. Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinden 31 Mart 2019 seçimleri için bu görevimden 16 Kasım 2018'de istifa etti. Evli ve 2 çocuk babası.

RECEP ÇEBİ - ARAKLI

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, 1965 yılında Araklı Yolgören mahallesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Araklı’da tamamladı. Profesyonel iş hayatına 14 yaşında Araklı’da Atacan eczanesinde başladı. Siyasete ilgisi de bu dönemlerde başladı ve Özal’lı yılların Anavatan Partisinde Gençlik Kolları başkanlığı ve ilçe başkanlığı yaptı. Siyasi hayatının temellerini bu dönemlerde atan Recep ÇEBİ, eczanede çalıştığı yıllar boyunca vatandaşla olan yakın diyaloğu sayesinde çok tanındı ve çok sevildi. 2004 yerel seçimlerinde Anavatan Partisinden Araklı İl Genel Meclisi üyesi olarak yerel parlamentoda görev aldı. Deneyim ve tecrübelerini burada pekiştiren, bu yolda 28 yıl çalışan Başkanımız, 29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde Ak Parti Teşkilatının ve halkın yoğun teveccühüyle Araklı Belediye Başkanı olarak adaylığını koydu ve Belediye Başkanlığına seçildi. Recep ÇEBİ evli ve bir kız, üç erkek çocuk babasıdır.

M. SAİD GÜRSOY - ARSİN

1970 yılında Arsin’de doğan Sait Gürsoy, İlkokul-Ortaokul ve Lise eğitimini Arsin’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Gürsoy sonrasında Atatürk Üniversitesi Muhasebe Denetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. Arsin’de iş hayatını devam ettiren Gürsoy, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren birçok kademesinde önemli görevlerde bulundu. AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcılığı görevlerinin yanı sıra İl Seçim Koordinasyon Merkezinde aktif olarak görev alıp yerel ve genel seçim çalışmalarında bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildikten sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilliği, AK Parti Grup Başkanvekilliği ve Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı da yapan Gürsoy bu görevlerine devam etmektedir. Gürsoy, evli ve 3 çocuk babasıdır.

RAMİS UZUN - BEŞİKDÜZÜ

1956 yılında Beşikdüzü'nde doğdu. İlkokulu Şahmelik Köyü'müzde, ortaokul ve liseyi Samsun’da okudu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 1979 yılında Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Trabzon Köy Hizmetleri 11. Bölge Müdürlüğü’nde Planlama ve Proje Şube Müdürlüğü ve Ordu Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde AB ( Avrupa Birliği ) Genel Proje Koordinatörlüğü ve Proje Koordinatörü olarak görevli iken 2009 Yerel Seçimlerinde aday olmam dolaysıyla görevimden istifa etti ve Cumhuriyet Halk Partisi Beşikdüzü Belediye Başkan adayı oldu. Evli ve 2 çocuk babası.

MÜMİN NUHOĞLU - ÇARŞIBAŞI

Mümin Nuhoğlu, 1973 yılında Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde dünyaya geldi. Uzun yıllar Almanya'da işçi olarak çalışan Nuhoğlu, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. Son on yıldır Çarşıbaşı ilçesinde esnaflık yapan Nuhoğlu, MHP Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı görevinde de bulundu. Nuhoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HANEFİ TOK - ÇAYKARA

1967 yılında Çaykara Ilçesine bağlı Egridere Köyünde dogdu. Ilk ve Orta öğrenimimi Çaykara'da, lise öğrenimini Trabzon Lisesi'nde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünü 1988 yılında tamamlayarak mezun oldu. 1990 yılında vatani görevimi Yedek Subay olarak tamamladıktan sonra ticarete atıldı. 2001 yılında Çaykara Ilçesi'nde AK Parti Kurucu Ilçe başkanı olarak atandıktan sonra iki dönem ilçe baskanlığı görevini yürüttüm. Uzun yıllar Çaykara'da ticaretle istifa etti. Evli ve dört çocuk basabı.

MEHMET AŞIK - DERNEKPAZARI

1966 yılında Dernekpazarı, Kondu Mahallesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Dernekpazarı'nda okudu. 1982-1983 yıllarında Trabzon Lisesi'nden mezun oldu. 1983 - 1989 yılları arasında da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gördü. 2005 – 2009 yıllarında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü tamamladı. 1989-1991 yıllarında Denizli'nin Tavas İlçesi, Konak Kasabası Sağlık Ocağı'ndaki mecburi hizmetinin ardından 1991 yılında Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne tayin oldu. 1992 yılından 2010 yılına kadar Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptı. 1998-2000 yıllarında Trabzon Tabip Odası Merkez Delegesi olarak, 2008 - 2010 yıllarında Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi ve saymanı olarak çalıştı. 2010 yılından bu yana Özel Yıldızlı Güven Hastanesinde Başhekim Yardımcısı ve Kalite Yönetim Direktörü olarak çalışmasını sürdürüyor. Mehmet Aşık, evli ve iki çocuk sahibidir. 

YILMAZ ANKARA - DÜZKÖY

1964 Düzköy doğumlu. Eğitim öğretim hayatını Düzköy'de tamamladı. Genç yıllarından itibaren siyasetin içersinde oldu. Farklı siyasi oluşumlarındaki görevlerinin ardından AK Parti Düzköy Kurucu ilçe başkanlığını yaptı. Müteahhitlik mesleğini yapmaktadır. Ankara evli ve 4 çocuk babasıdır.

MEHMET NUHOĞLU - HAYRAT

 Hayrat ilçesinde yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmediği seçimlere bağımsız olarak giren Mehmet Nuhoğlu kazandı.

ALİ AYDIN - KÖPRÜBAŞI

Ali Aydın 1967 tarihinde Köprübaşı Gündoğan Mahallesi'nde  doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Köprübaşı'nda tamamladı. 1990 yılında K.T.Ü Fatih Eğitim Fakültesi'nden coğrafya öğretmeni olarak mezun oldu. İlk görev yerim Erzurum'dan sonra tercihli olarak Köprübaşı'na geldi. Köprübaşı'nda 22 yıldır eğitimin her kademesinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Halen Köprübaşı Çok Programlı Anadolu Lisesi müdürlüğü görevini yürütmekte. Evli ve üç çocuk babasıdır

S. SALİH SARIALİOĞLU - OF

1967 yılında Of’ ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Of’ta tamamladı. KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1991 yılında mezun olan Sarıalioğlu, 1993 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar A.Ş.’de çalışmaya başladı. 1995 yılında Of Belediyesi’ne geçiş yaptı. Fen İşleri birimindeki 18 yıllık görev süresinin ardından 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Ak Parti’den Of Belediye Başkanı Adayı oldu. Of Belediye Başkanlığına seçilen Sarıalioğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

RAHMİ ÜSTÜN - SÜRMENE

01 Mart 1956 tarihinde Sürmene’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini  Sürmene’de, yükseköğrenimini ise Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’nde tamamladı. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra aile şirketi olan Üstün Hafriyat Kolektif Şirketi’nde yöneticilik yapmaya başladı. İş yaşamına 1986 yılında kurdukları Sürçaysan Çay Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile devam eden ÜSTÜN, Üstün Petrol ve Çamlıca Enerji A.Ş.’de de yöneticilik yapmaktadır.  1997 yılında Çay Sanayicileri ile birlikte kurmuş oldukları Çay Sanayicisi İş Adamları Derneği (ÇAYSİAD) Başkanlığı’na halen devam etmektedir. 2013 yılında kurulan Sürmene Sanayici İş Adamları Derneği başkanlığını yürütmektedir. DOKASİFED’de başkan yardımcılığı yapmaktadır. 1991-1996 yılları arasında Rize’de faaliyet gösteren Çay Sanayicileri Derneği’nde yönetim kurulunda görev aldı. 2006-2012 yılları arasında Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği, 2007-2009 yılları arasında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis üyeliği, 2008 yılında Rize’de kurulan Ulusal Çay Konseyi’nde iki dönem başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1991-2002 yılları arasında 10 yıl Sürmenespor Başkanlığı, 2002-2003 yıllarında Trabzonspor’da yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 1992-1998 yılları arasında siyasi bir partide İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 1998-2001 yılları arasında İl Genel Meclis Üyeliği, 1998-2007 yılları arasında da siyasi bir partinin ilçe başkanlığını yaptı. ÜSTÜN, evli ve beş çocuk babasıdır.

REFİK KURUKIZ - ŞALPAZARI

Refik Kurukız, 25 Şubat 1962'de Şalpazarı’nda dünyaya geldi. İlkokulu Kasımağzı’nda, ortaokulu Şalpazarı’nda, liseyi Beşikdüzü Ticaret Lisesi'nde okurken ikinci sınıfta ayrılmak zorunda kaldı. Şalpazarı, Beşikdüzü, İstanbul ve Kocaeli'de uzun bir süre esnaflık yapan Refik Kurukız, halen 25 çalışanı olan Kurukız Ticaret Limited Şirketi'nin ortağı ve yönetim kurulu başkanıdır. Çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi'nde ilçe yöneticiliği, ilçe başkanlığı, il delegeliği, genel merkez delegeliği, il yönetim kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı yaptı. Evli ve altı çocuk babası Refik Kurukız, 30 Mart 2014 pazar günü yapılan mahalli idareler seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Şalpazarı Belediye Başkanı seçildi. Refik Kurukız, Cumhur İttifakı kapsamında, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP Trabzon Şalpazarı Belediye Başkan Adayı oldu. 

OSMAN BEŞEL - TONYA 

Osman Beşel, 1959 yılında Trabzon'a bağlı Tonya'nın Hoşarlı Mahallesi'nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokulu Tonya'da, öğretmen okulunu Çorum'da okuduktan sonra 1980 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Orman Mühendisi ünvanıyla mezun oldu.Beşel, Orman Genel Müdürlüğü'nun çeşitli kademelerinde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Tonya Belediye Başkanı olarak seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

MUHAMMET BALTA - VAKFIKEBİR

Muhammet Balta, 1968 Yılında Vakfıkebir’ in Açıkalan Köyünde doğdu. İlkokul ve Lise tahsilini Vakfıkebir’ de tamamladı. 1992 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi’nden Maden Mühendisi olarak mezun oldu.1993 yılında Proje ortağı olduğu Plastik ve Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Karadeniz Plastik Madencilik San. Tic. Ltd. Şirketinde Genel Müdür olarak görev aldı. 2009 – 2013 yılları arasında Trabzon Ticaret San. Odasında meclis üyeliği yaptı. 2009 yılında AK Parti Vakfıkebir il Genel Meclis Üyeliğine seçildi. il genel Meclis Üyeliği süresince imar ve Bayındır Komisyon üyeliği, Ar-Ge ve Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Encümen üyeliği görevlerinde bulundu. Avrupa birliği Destekli Yerel Yönetim Reformunun Devamına Destek ve güçlendirme projesi ve Vilayetler Hizmet Götürme Birliği Stratejik Plan hazırlanmasında çalıştı. Trabzon’ da 470 köyün Çöp Toplama Projesine öncülük etti. Bu projeyle Trabzon’un bütün köylerinde çöplerin toplanması sağlandı. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik yapan Muhammet BALTA, evli ve üç çocuk babasıdır. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Vakfıkebir Belediye Başkanı seçildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105