Trabzon’da 452 şüpheli

TRABZON’DA silahlı terör örgütüne üye olan şüphelilerin sayısında geçen yıllara oranla dikkat çeken azalma yaşandı. Elde edilen verilere göre Trabzon’da 12 ile 18 yaş arasındaki gençlerin her hangi bir terör örgütüne mensup olmazken Trabzon’da 2020 yılında 19 yaş ve üzeri 452 kişinin FETÖ, PKK ve DHKP/C adlı terör örgütüne mensubu şüphelisi olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terör örgütleriyle verdiği etkin mücadele sonucunda terör örgütlerine üye sayısında belirgin azalma yaşandığı görüldü.Trabzon’da silahlı terör örgütüne üye olan şüphelilerin sayısında geçen yıllara oranla dikkat çeken azalma yaşandı. Elde edilen verilere göre Trabzon’da 12 ile 18 yaş arasındaki gençlerin her hangi bir terör örgütüne mensup olmazken Trabzon’da 2020 yılında 19 yaş ve üzeri 452 kişinin silahlı terör örgütüne mensup şüphelisi olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terör örgütleriyle verdiği etkin mücadele sonucunda terör örgütlerine üye sayısında belirgin azalma yaşandığı görüldü.

DAVALAR AĞIR CEZADA

Silahlı terör örgüte üye olan şüphelilerin davaları ise Trabzon 2. ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinde görüldü. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davalarda silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 19 yaş ve üzeri138 şüpheli olduğu, terör örgütü propagandası yapmak suçundan ise 19 yaş ve üzeri 4 şüphelinin olduğu açıklanırken Trabzon 3.Ağır Ceza Mahkemesi verilerine göre ise silahlı terör örgütüne üye olan 19 yaş ve üzeri 11 şüphelinin olduğu belirlendi.

DAVALAR UZUN SÜRÜYOR

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi silahlı terör örgütüne üye olma davasının bitirilme süresi 388 gün olduğu, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme davasının ortala bitirilme süresi ise 439 gün olarak ifade edildi. Trabzon 3.Ağır Ceza Mahkemesi silahlı terör örgütüne üye olma suçundan davaların ortala bitirilme süresi 484 gün olarak kaydedildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.