Trabzon’da T.C. krizi büyüyor

Büyükşehir Meclisinde yaşanan T.C. tartışması büyüyor. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, açıklamaları ile MHP’yi hedef alan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye ateş püskürdü. Kuvvetli “Akıllarını AK Partiye kiraya veren sözde milliyetçilerin bu konudaki kendilerini inkâr eden duruşları bizleri üzmüştür” derken, Nuhoğlu “Biz bugün Trabzon’da T.C. tabelada yer alsının oylamasını yaparsak, yarın HDP’liler de Güneydoğu’da çıkıp derler ki bizde kaldırılmasını istiyoruz. Biz buna ön ayak oluruz.” dedi. Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, muhalefet tarafından T.C. ile ilgili yapılan açıklamalara ateş püskürdü. Gazetemize konuşan Nuhoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti yazısına hiçbir zaman karşı durmadık. Biz bunu oylattırmaya karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti yazısını görmek isteyenler Çarşıbaşı’na gelip görebilirler.” dedi.

“BİZ BUNU OYLATTIRMAYA KARŞIYIZ”

Başkan Kuvvetli’nin açıklamalarına ateş püsküren Başkan Nuhoğlu, “Azmi Kuvvetli önce midesini temizletsin. Türkiye Cumhuriyeti yazısına hiçbir zaman karşı durmadık. Biz bunu oylattırmaya karşıyız. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti bütün vatandaşların gönlündedir. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Biz bugün Trabzon’da T.C. tabelada yer alsının oylamasını yaparsak, yarın HDP’liler de Güneydoğu’da çıkıp derler ki bizde kaldırılmasını istiyoruz. Biz buna ön ayak oluruz.” diye konuştu.

“BİZ VATAN SEVDALISIYIZ”

Hiçbir zaman menfi çıkarlar peşinde koşmadıklarını belirten Başkan Nuhoğlu, “PKK’lıların hepsi T.C. dediği için ben belediyeme Türkiye Cumhuriyeti ifadesini yazdırdım. Aslı da budur. Türkiye’de hiçbir belediyede Türkiye Cumhuriyeti yazan bir yer yok. Tek Çarşıbaşı’dır. Biz vatan sevdalısıyız. Bizim şahsi menfaatlerle işimiz olmaz. Sayın Çakıroğlu, bilerek veya bilmeyerek getirdi bilmiyorum ama onun da bu konularda duyarlı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAZISINI GÖRMEK İSTEYENLER ÇARŞIBAŞI’NA GELİP GÖREBİLİRLER”

Başkan Nuhoğlu, “Milliyetçi Hareket Partisi HDP’lilerin yanında olan partilerle hiçbir zaman işbirliği yapmadı. Biz daha önce CHP ile de bir koalisyon kurduk, Refah Partisi ile de DYP ile de koalisyon kurduk. Hepsinde de vatan, millet menfaatleri vardı. Biz HDP’lilerin olduğu yerde hiçbir zaman olmadık. Dün de olmadık bugün de olmuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yazısını görmek isteyenler Çarşıbaşı’na gelip görebilirler. Yaklaşık 4 ay önce bu tabelayı astık.” ifadelerine yer verdi.

SÖZDE MİLLİYETÇİLER!

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin T.C. tepkisi sürüyor. İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu tarafından verilen önergenin AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oyları ile reddedildiğini hatırlatan Kuvvetli, “Akıllarını AK Parti’ye kiraya veren sözde milliyetçilerin bu konudaki kendilerini inkâr eden duruşları bizleri üzmüştür.” dedi.

T.C. TARTIŞMASI BÜYÜYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı son oturumunda İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun 11 Kasım 2019 tarihinde verdiği “Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Tabelasına T.C. İbaresinin koyulması” yönündeki önergesi Meclis’te büyük tartışmalara neden oldu. Çakıroğlu’nun önergesi, Meclis’in yetkisinde olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

KUVVETLİ “AK PARTİ VE MHP OYLARI İLE KABUL EDİLDİ”

Başkan Kuvvetli, “Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi tabelasında yazılmasını öngören ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Davut Çakıroglu tarafından verilen önergenin oylama reddi AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Elbette bu karar bizler derinden üzmüştür. Bu üzüntümüzü artıran en önemli sebeplerden bir tanesi de akıllarını AK Parti’ye kiraya veren sözde milliyetçilerin bu konudaki kendilerini inkâr eden duruşları olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

AKILLARINI AK PARTİ’YE KİRAYA VERMİŞLER

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile alınan karara Türkiye’nin dört bir yanından tepki yağdığını belirten Başkan Kuvvetli, “Bu ret kararı başta Trabzon halkı olmak üzere Türkiye’nin her köşesinde aziz milletimiz tarafından infial niteliğindeki tepki ile karşılaması bizlerin üzüntüsünü hafifleten hatta sevindiren tarafı olmuştur. Bu hassasiyetlerinden dolayı aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.