Trabzon’u mahvettiler

CHP Milletvekili Kaya, su faturaları başta olmak üzere belediyeyi topa tuttu

“VATANDAŞIN SU FATURASI  İSYANI DUYULMUYOR”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, su faturaları başta olmak üzere Meydan Parkı’nda yapılan çalışmaları ‘yönetim rezaleti’ olarak nitelendirdi. Kaya, “Vatandaşların su faturaları konusundaki şikayetleri duyulmuyor. ‘Su faturası yalnızca su faturası değil. Kaçak parası, bilmem ne parası’ diye ekleme yapıyorlar. Vatandaşın cebindeki son kuruşu da almaya kalkıyorlar.” dedi.

MEYDAN PARKI’NI BU HALE GETİRENLERİ KINIYORUM Meydan Park’ındaki çalışmaları da eleştiren Kaya, “Trabzon’un gündemi yap-yık. Rezalet olarak nitelendiriyorum. Şu Meydan Park’ını bir rahat bıraksınlar istiyoruz. Şu güzelim çim beton zeminlerle taşlarla kaplandı. O gün bugündür Meydan Parkı’nın huzuru yok oldu. Ağaçlar kurudu kurumuş ağaçlar sergileniyor. Yap- yık. Bunlar kamu kaynağı, milletin parası. Çarçur edile edile gidiyor. ‘Biz biliriz biz yaparız’ anlayışıyla Trabzon’u mahvettiler.’ dedi.  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Meydan Park’ında yapılan çalışmaları rezalet olarak nitelendirirken, Sokak Sağlıklaştırma Projesi ve yüksek gelen su faturaları hakkında açıklamalarda bulundu.

KAYA KİMLERİ KINADI?

Meydan Park’ındaki çalışmaları eleştiren Kaya, “Trabzon’un gündemi yap-yık. Rezalet olarak nitelendiriyorum. Şu Meydan Park’ını bir rahat bıraksınlar istiyoruz. Bir sürü para bu şekilde harcanıyor. Şu güzelim çim beton zeminlerle taşlarla kaplandı. O gün bugündür Meydan Parkı’nın huzuru yok oldu. Ağaçlar kurudu kurumuş ağaçlar sergileniyor. Yap- yık. Bunlar kamu kaynağı, milletin parası. Çarçur edile edile gidiyor. ‘Biz biliriz biz yaparız’ anlayışıyla Trabzon’u mahvettiler. Meydan Parkı kurumuş ağaçlar parkına dönüştü. Bu hale getirenleri kınıyorum. Bir daha buraya ellerini sürmesinler.” diye konuştu.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA İÇİN VATANDAŞIN ONAYI YOK

Meydanların kentlerin vitrinleri olduğunu söyleyen Kaya, “Bu yüzden meydan düzenlemeleri yapılırken vatandaşların onayı alınır. Şehirde yaşayan insanların, STK’ların, kanaat önderlerinin, mühendis ve mimar odalarının, şehir plancılarının görüşü alınır. Şimdi bakıyoruz bazı binalarda yapılan işler güzel ama bazıları da özellikle renk seçimleri kötü. İnsanlar burası ‘cezaevi mi?’ diyor. Ortak akılla yapılmamış bir iş var. Bu bina sahipleri ya da oturanların onayı alınmadan istedikleri renklere boyuyorlar. O insanlara da fatura çıkarıyorlar. Burası (Meydan Park’ı) kentin ortak alanı.” şeklinde açıklama yaptı.

SU FATURALARINDA İNDİRİM OLMADIĞI GİBİ FAHİŞ FİYAT UYGULANDI

Vatandaşların su faturalarının yüksek geldiği konusundaki şikâyetlerine değinen Kaya, “Su faturası sadece su faturası değil ki. İçerisinde verilen hizmetle ilgisi olmayan ücretler barındırıyor. Kaçak parası, sayaç parası ve buna benze birçok ücret alınıyor. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri su faturalarını %50 nispetinde indirim sağladı. Aynı şeyi Trabzon Büyükşehir Belediyesi de yapar düşünüyorduk. Maalesef onlar kaynakları yap yık işlerine harcıyorlar. Vatandaşın cebindeki son kuruşu da alıyorlar.” ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler:
ChpCumhuriyetTopMeydan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.