Trabzon’un tek kadın dolmuş şoförü... 

2 çocuk annesi Esen Eyüpoğlu dolmuş şoförü olarak görevine başladı. Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde yaşayan Esen Eyüpoğlu eşinin de desteği ile dolmuş şoförlüğüne başladı. 0 Ön yargıları yıktı, engelli çocuğu için direksiyon başına geçti  Ortahisar İlçesi Yeşiltepe Mahalle hattında çalışan Esen Eyüboğlu’nu direksiyon başında gören yolcular, şaşkınlık yaşıyor.  Eyüboğlu, “Çocuğum engelli olduğu için yıllardır araç kullanıyorum. Onu her yere ben götürüyorum. Eşim de bu işi yapıyor. Ben de yapabilirim dedim. Uzun zamandır istediğim bir şeydi” dedi.   Olumlu Tepkiler Aldım   Eyüpoğlu, Trabzon’da ilk kadın dolmuş şoförü olduğunu söyleyerek, vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını ifade etti. Eyüboğlu, “Eşim ilk aşamada olmaz dedi. Ben inandım güvendim. Çevremden tepki aldım. Bana yapamazsın dediler. Başkanımız ile konuştuk. Sağolsun öncelik etti, başladık. Şoförlükte kendime güveniyorum. Alışmaya başladım. Çok iyi tepkiler aldım. Trabzon’da bir ilk oldum, nasip oldu. İmkan olursa devam etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.  Kendilerine Güvensinler   Sektörde ki önyargıları kırmak istediğine vurgu yapan Eyüboğlu, “Herkes yapabilir bu işi, güvensinler kendilerine. Dolmuşa binen herkes şaşkınlık yaşasa da mutlu oluyorlar. Her şehirde kadın dolmuş şoförleri, otobüs ve servis şoförleri var. Burada da olabilir. Dolmuş şoförü arkadaşlarımdan da olumlu tepki aldım. Çok mutlu oldum, hepsine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.    

 Trabzon’a Örnek Olacak 

 Yeşiltepe Durak Başkanı Vural Şener, Esen Eyüboğlu’nun herkese örnek olacağını belitti. Şener, “Şoförler Odası olarak böyle bir projemiz vardı. Esen hanım başvuruda bulundu.  İlk aşamada yapamaz diye düşündük, değerlendirdik. Kendisine tekrar sorduk. Yavaş yavaş alışıyor. Vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldık. Trabzon için çok önemliydi, örnek olacak. Dileğimiz bu sayının artması” diye konuştu.  Durakta çalışan diğer dolmuş şoförleri ise mutlu olduklarını ifade ederek Trabzon geneline yayılmasını istediklerini söyledi.

 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonKadınSoförDOLMUŞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105