Turist kent içine girmez oldu

TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, turizm kenti Trabzon’un tarihi Ortahisar ilçe merkezine turistlerin rağbet göstermemesinden yakındı. Ustaömeroğlu turizmin gelişmesi için kent içinin de destinasyonlara katılmasını istedi.

ESKİYİ YAD ETTİ, TURİZMİ KONUŞTU

Trabzon’un tarihi Ortahisar ilçe merkezine turistlerin rağbet göstermemesinden yakınan TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, eskini yad ederek kentin turizmini konuştu. Turistlerin kent içine çok fazla rağbet göstermediğini dile getiren Ustaömeroğlu, “Bizim mağazamız Bedesten Caddesi'nde Bedesten'in kuzey kapısının tam karşısında idi. Çocukluk ve gençliğim orada geçti. O yıllarda ellerinde broşürlerle turist kafileleri gelir hem Bedesten'i hem de Çarşı Camii'ni ziyaret ederlerdi. Artık turist kafileleri kent merkezine girmez oldular.

Kent merkezinden bir şişe su almaz oldular. Artık üç adrese gidip kenti terk ediyorlar, Sümela, Ayasofya, Atatürk Köşkü… Turizm operatörlerinin destinasyonlarında Trabzon Surları, Zağnos Paşa Köprüsü, Tabakhane Köprüsü, Kızlar Manastırı, eski tarihi camilerimiz başta olmak üzere kent merkezindeki değerler kesinlikle olmalıdır.

Kent merkezinden yalıtılmış, merkezi ziyaret etmeyen destinasyonlarla Trabzon Kültür Turizm'i kurtulmaz, gelişmez.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
BaşkanTuristTMMOB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.