Türkiye ‘Ti’ye aldı

Başkan Zorluoğlu, yine Türkiye gündemine girmeyi başardı 

Paylaşımlarıyla Alay Konusu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sosyal medya paylaşımlarıyla Türkiye’de Tİ’ye alınan bir Belediye Başkanı konumuna geldi. Proje üretemeyen sosyal medya paylaşımlarıyla algı yaparak Trabzon’u yönetmek isteyen Zorluoğlu’nun paylaşımları sosyal medya takipçilerinin ve hatta farklı belediyelerin alay konusu haline geldi.

Nasıl Başladı Nasıl Bitti?

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde projesi hazırlanıp ödeneği yine o dönemde çıkartılan Meydan Parkı ve çevresinin sağlıklaştırılması projesinin tamamlanmasından ötürü sosyal medya paylaşımı yapan Başkan Zorluoğlu, “Nasıl başladı nasıl bitti?” başlığıyla iki fotoğraf paylaştı. Fotoğraflardan biri gece diğeri gündüz çekimiydi. Paylaşım binlerce yorum aldı.

Fındıklı ve Datça Dalga Geçti

Yorumlarla alay konusu edilen Büyükşehir Belediye Başkanı’nın paylaşımıyla Rize Fındıklı Belediyesi de dalga geçti. Fındıklı Belediyesi resmi hesabından paylaşımın altına “Tebrikler sabah olmuş.” yorumu yaptı. Muğla’nın Datça Belediyesi ise çizilmiş bir karikatür üzerinden Trabzon Büyükşehir Belediyesini Ti’ye aldı.

Ordu’yu Taklit Ediyor

Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güner’in paylaştığı sloganı kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, yine tepkiyle karşılandı. Taklitçi anlayışa tepki gösteren Erkan isimli bir kullanıcı “Meydan’ı baştan aşağı griye boyadınız. Nereye baksak hepsi aynı bina. Neden halka sormazsınız? Bir de güzelmiş gibi paylaşıyorsunuz.” dedi.

Tek Eseri: Diktiği Bir Ağaç!

Yine Gümrükçüoğlu döneminde şehre kazandırılan Botanik Park’a bir süre önce diktiği ağacı eşiyle birlikte ziyaret ederek ağaca bakarken ki fotoğrafı paylaşan Zorluoğlu,  Ti’ye alındı. Adem Aydın isimli bir paylaşımcı, “Ne yapsın. Nasıl başladı nasıl bitti ile hava atacağı bir hizmeti olmayınca diktiği ağacı paylaşıyor.” yorumunu yaptı. Göreve gelmesinin üzerinden 1,5 yılı aşkın süre geçmesine karşılık elle tutulur bir hizmeti Trabzon’a kazandıramayan, geçen dönemde yapımına başlanan hizmetleri kendi döneminde başlamış gibi kamuoyuna gösteren Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bugünki Yönetimi sosyal medya paylaşımlarıyla Türkiye’de Ti’ye alınan bir belediye konumuna geldi. Sosyal medya paylaşımlarıyla algı yaparak Trabzon’u yönetebileceğini zanneden Zorluoğlu ve Ekibinin paylaşımları farklı belediyelerin sosyal medya hesabı tarafından alay konusu oldu. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde projesi hazırlanıp ödeneği yine o dönemde çıkartılan Meydan Parkı ve çevresinin sağlıklaştırılması projesinin tamamlanmasından ötürü sosyal medya paylaşımı yapan Büyükşehir Belediyesi Nasıl Başladı Nasıl bitti başlığıyla iki foto attı. Meydan Parkının görüntüsünün öne çıktığı fotoların birisi hava karanlıkken diğeri aydınlıkken çekilmişti. Ama orayı bilmeyen kişi için farkın farkedilmesi mümkün değildi. Büyükşehir Belediyesinin bu paylaşımını binlerce yorum aldı binlerce kez paylaşıldı.

Paylaşanlarda yorum yazanlarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile alay ettiler. Rize Fındıklı Belediyesi Büyükşehir’in paylaşımının altına Tebrikler sabah olmuş mesajını yazarken Muğla’nın Datça Belediyesi çizilmiş bir karikatür üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesini Ti’ye aldı. Daha önce Ordu Belediyesinin paylaştığı sloganı kulllanan Büyükşehir Belediyesine Erkan isimli bir kullanıcı tepki gösterdi. Kullanıcı Hilmi Güner’in daha önce aynı slognla yaptığı paylaşımın fotosunu koyarak, “sürekli aynı şehirleri örnek göstermekten bıktık. Meydan’ı baştan aşağı griye boyadınız. Nereye baksak sanki hepsi aynı bina. Neden halka sormazsınız. Birde paylaşıyorsunuz güzelmiş gibi” yorumunu yaptı. Işıltım isimli bir kullanıcı ise “Bi tane mi akıllı Trabzonlu olmaz ya Allah Aşkına” diyerek Trabzonluları aşağıladı.

Başkan Zorluoğlu Nasıl başladı Nasıl bitti sloganını kendi sayfasında da kullanıyor. Yine Gümrükçüoğlu döneminde şehre kazandırılan Botanik Parkta bir ağaç dikerken ve aynı ağaca eşiyle birlikte bakarkenki fotosunu paylaşan Zorluoğlunu vatandaş Ti’ye aldı. Adem Aydın “Ne yapsın nasıl başladı nasıl bitti ile hava atacağı bir hizmeti olmayınca diktiği ağacı paylaşıyor Trabzon’da iç Anadolu zaten hiç ağaç yok ya”derken baka bir kullanıcı “Bu nasıl bi yokluktur başkanım müthiş bir projeymiş benim anaokula giden kızım var ellerinizden öper o da hafta içi bi fidan dikti valla Trabzon Büyükşehir belediyesiyle yarışıyor” yorumunda bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105