Türkiye’de ki kaçak elektrik kullanım oranları dikkat çekti

2019 kaçak elektrik kullanım oranlarına göre Trabzon’un sahip olduğu yüzde gözler önüne serildi.

Türkiye'de 81 ilin kaçak elektrik kullanımına ilişkin yüzdesel veriler açıklandı. İllere göre oranların dağılımının yapıldığı haritada Trabzon 10,7’lik yüzdeyle yer aldı. Hazırlanan kaçak elektrik haritasına göre Güneydoğu illeri en yüksek yüzdelere sahip olurken başkent Ankara’nın 8,7’lik yüzdeye sahip olduğu görüntülendi. Harita da Trabzon’un sahip olduğu yüzde ise oldukça şaşırttı.

Bölgedeki kaçak elektrik oranları da belli oldu.

Açıklanan verilere göre bölgede kaçak elektrik kullanımında 13,5 ile en yüksek yüzdeye sahip olan il Gümüşhane olurken en az yüzdeye sahip olan il ise 7,4 ile Rize oldu. Bölgedeki diğer illerin kaçak elektrik kullanım yüzdeleri ise Artvin %13,2, Giresun %12,3.

EN FAZLA KAÇAK MARDİN’DE EN AZ KAÇAK İSE DENİZLİ’DE…

Öte yandan Güneydoğu Anadolu'nun yanı sıra kaçak elektrik kullanımının en az yaşandığı yer ise Ege bölgesi oldu. Ege bölgesinde ise oran bazında kaçak elektrik kullanımının en az yaşandığı şehir ise 1,3'lük yüzdeyle Denizli oldu. Ayrıca kaçak elektrik kullanımının en çok yaşandığı şehir olan Mardin'in, nüfusu daha az olmasına rağmen, tekstil sanayinin merkezi konumundaki Denizli'den daha çok elektrik tükettiği de ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.