ÜNİVERSİYETİ DAVA ETTİLER

ÜNİVERSİTEYİ DAVA ETTİLER

Avrasya Üniversitesi mezunu 6 kişi, üniversite hakkında tüketici mahkemesine dava açtı.

VAADLERİ YERİNE GETİRİLMEMİŞ

2014 yılında Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Bölümü’ne kayıt olan 6 öğrenci, 4 yılın sonunda okuldan mezun oldu. Avrasya Üniversitesi’nden mezun olan Furkan Akyüz, Ahmet Salih Kahriman, Hilal Coşkuner, Aybike Samur, Denizhan Uçak ve Barış Temiz pedagojik formasyon almak ve hayata atılmak istedi. Avrasya Üniversitesi’ne YÖK tarafından izin verilmediğini öğrenen öğrenciler, bu haber karşısında yıkıldı. Okula kayıt olurken kandırıldıklarını idda eden 6 mezun dava açmak için harekete geçti. Kayıt işlemleri sırasında kendilerine pedagojik formasyon aldırılacağını belirtilmesine rağmen, alamadıklarını ileri süren 6 kişi, Avukat İlhan Himetçi’ye vekalet vererek dava açmasını istedi.  

MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT İSTEDİ 

Avukat İlhan Himetçi, dava ettiği üniversitenin yaptığı reklamları delil olarak Trabzon Tüketici Mahkemesi’ne sundu. Müvekkillerinin mezun olmasına rağmen istihdam edilemediğini ve 4 yıl zaman kaybı yaşadığını belirten Avukat Himetçi,  210 bin TL manevi, 30 bin TL maddi tazminat talebinde bulundu. Dava açanlara üniversitenin vereceği cevap merak ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
DavaAvukatTüketiciAvrasya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.