Utanç aydınlığı arttı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başlayan 16 günlük aktivizm kampanyasının çağrısına uyan binlerce Karadenizli kadın, Trabzon ve çevre illeri ‘korku aydınlığıyla’ donattı. 8 Aralık’ta 19 nokta işaretlenirken bu sayı 10 Aralık’ta 233 oldu. Trabzon’da en güvensiz yerin Yomra Kaşüstü olması dikkat çekti. 12 Aralık 2019 Perşembe 11:59 0 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başlayan 16 günlük aktivizm kampanyasının çağrısına uyan binlerce Karadenizli kadın, Trabzon ve çevre illeri ‘korku aydınlığıyla’ donattı. 8 Aralık’da 19 nokta işaretlenirken bu sayı 10 Aralık’ta 233 oldu. Trabzon’da en güvensiz yerin Yomra Kaşüstü olması dikkat çekti.

BÖLGEDE 233 NOKTA İŞARETLENDİ

Türkiye’de kendilerini güvensiz hissettikleri yerleri ateş böcekleriyle aydınlattı. Haritaya bakıldığında başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Türkiye'nin hemen hemen her yerinin 'güvensiz' olarak işaretlendiği görülürken Trabzon ve bölgemizde son güne kadar 233 nokta işaretlendi. Trabzon Ortahisar’da 5 nokta işaretlenirken, Giresun’un Görele ilçesinde ise 6 noktanın işaretlenmesi dikkat çekti. Bölgemizde BM’nin “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” kampanyasına https://www.atesbocekleri.info üzerinden katılan kadınlar Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt’ta güvenli olmayan yerleri işaretledi. Yapılan işaretlemelere göre Trabzon Ortahisar 43, Yomra 115, Araklı 18, Arsin 2, Akçaabat 2,  Maçka 1, Dernekpazarı 1 ve Sürmene 1 nokta olarak işaretlendi. Giresun merkez 17, Görele’de 6, Bulancak 1, Alucra 2, Dereli 1, Şebinkarahisar 1 ve Tirebolu’da 1, Gümüşhane merkezde, Torul, Kelkit, Şiran ve Özkürtün’de 1’er, Rize merkezde 8, Çayeli 2, Pazar 2, Ardeşen 1 nokta, Artvin merkezde 2 ve Bayburt merkezde 1 nokta işaretlendi. Bölgede toplamda 233 noktaya işaretleme yapıldı

KADINLAR GÜVENSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜKLERİ MERKEZLERİ İŞARETLEDİ

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” kampanyasıyla, kadınların kamusal alanda kendilerini güvende hissetmedikleri yerleri interaktif harita üzerinde “ateş böceği” ile işaretleyerek birbirlerini uyarmaya çağırdı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başlayan ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü tamamlanan 16 günlük aktivizm kampanyasının çağrısına uyan binlerce kadın, Türkiye’de kendilerini güvensiz hissettikleri yerleri ateş böcekleriyle aydınlattı. Haritaya bakıldığında başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Türkiye’nin ışıl ışıl olması dikkat çekti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105