Uzunsokak’ta silahlı baskın

Trabzon'da bir kafeyi pompalı tüfekle basan ve içeride bulunanları dışarı çıkartan Uğur K., elindeki uzun namlulu silahla rastgele çevreye ateş etti. Polis, geçen kasım ayında evlerinde çıkan yangın nedeniyle eşi ve kızını kaybettiği belirtilen Uğur K.'nın ikna edilmesi için uzun süre dil döktü. Yakınlara kafeye gelen Uğur K. Uzun süren ikna çabaları sonucunda elindeki silahı bırakarak teslim oldu.

POMPALI TÜFEKLE BASKIN

Trabzon'da dün akşam saatlerinde kentin en işlek caddesi olan Uzunsokak'ta bulunan bir kafeye gelen Uğur K. elindeki uzun namlulu silahla ateş ederek, içeri girdi. Kafede bulunan kişileri dışarı çıkaran Uğur K. rastgele çevreye ateş etmeye devam etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ile sağlık ekibi gönderildi. Polis binanın etrafında güvenlik önlemi alırken, caddeye giriş çıkışları kapattı. Olay yerine özel hareket polisleri geldi. Olay yerinde iki ambulans beklemeye başladı.

ASAYİŞ MÜDÜRÜ GÖRÜŞTÜ

Kafeye müzakereci polis gelerek, saldırgan Uğur K. ile bir süre görüştü. Elindeki pompalı tüfekle etrafa ateş etmeye devam eden Uğur K.'nın yakınları kafeye gelerek, ikna etmeye çalıştı. Daha sonra Asayiş Müdürü Suvat Sezer, Uğur K. ile görüştü. Uzun süre saldırganı ikna etmek için görüşen Sezer'in ardından devreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu girdi.

BAKAN TELEFONDA İKNA ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girerek, danışmanı Ali Faik Hacıoğlu'nu olay yerine gönderdi. Teslim olması halinde kendisiyle görüşeceğini ve isteklerini yerine getireceğinin sözünü veren Bakan Soylu, Uğur K.'yı ikna etmeyi başardı. Hacıoğlu kendi aracına aldığı Uğur K. ile olay yerinden uzaklaştı.

EŞİ VE KIZINI KAYBETMİŞTİ

Trabzon'un Tonya İlçesi Yenimahelle'de 4 Kasım 2017'de Uğur K.'nın gece yarısı evinde çıkan yangında eşi Canan K (24) ile 4 yaşındaki kızı Hazal Su'yu kaybetmiş, 2 yaşındaki kızı Ecrin Ada'nın ise yaralı kurtulmuştu. Yangın sırasında Uğur K.'nın kızlarını pencereden dışarı çıkarmayı başardığı, ancak alevler her tarafı sarınca eşini kurtaramadığı öğrenildi. Yaralı kurtulan Hazal Su'nun da 39 gün sonra hastanede yaşamını yitirmişti. Yangında kendisi de yaralanan ve taburcu olduktan sonra annesinin evine yerleşen Uğur K. Yardım için çaldığı tüm kapılar yüzüne kapandığı için eylem yapma kararı aldığı öğrenildi.

Enis YILDIRIM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105