Vagondan gönül köprüsü kurdular

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan 470 öğrencinin yürüme mesafesini 3 kilometre kısalttı. Eski ve hurda bir tren vagonundan yapılan ‘Gönül Köprüsü’ treni ilçeye bir güzel bir estetik kattı.Trabzon’un Maçka İlçesinde 470 öğrencisi bulunan CE-Zi-Ne Kardeşler İlköğretim Okulu yıllarca yaşadığı ulaşım sorunu Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın başlattığı projede Ford Otosan Gölçük Fabrikası ve İş adamı Celil Hekimoğlu’nun desteği ile hayata geçti.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ait eski ve hurda bir tren vagonunun alımı ve boyanması ile başlayan süreçte ilçenin turizme ve eğitimine yarar sağlamayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Bu ‘Gönül Köprüsü’ hem bizlerin milletimizle olan gönül bağımızı simgeliyor. Hem de Ce-Zi-Ne Kardeşler İlköğretim Okulunda ki minik öğrencilerimizin trafikten etkilenmeden rahatlıkla okullarına gidip gelebilmesini ve daha güvenli bir şekilde okullarına ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Tabi bu sıradan bir köprü değil. Eski ve hurdaya ayrılmış bir tren vagonu bu” ifadelerini kullandı.

Bölgede önemli bir ilk olduğunu belirten Başkan Koçhan, “Ford Otosan Gölçük Fabrikasına teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamdan Trabzonlu iş adamı Sayın Celil Hekimoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Onların ve belediyemizin iş birliği ile birlikte küçük yavrularımızı okulları ile güvenli bir şekilde buluşturacağız. Eski bir tren vagonu bugün gönül köprüsü haline geldi ve Maçka’mızın hizmetinde olacak. Bundan güzel bir mutluluk yok. Turizm açısında önemli bir yere sahip olan Maçka’mızda tren vagonunda bir köprü ile bölgemizde bir ilki gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105