Vali denetime çıktı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper ile birlikte Trafik Haftasınedeniyle denetime çıktı. Vatandaşları uyararak kontrollerde bulunan Ustaoğlu, tam kapanma sürecinde denetimlerin sıklaştığını belirtti. Ustaoğlu, ayrıca alandaki simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemine dikkat çekti.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu,Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper ile birlikte trafik denetimine çıkarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Tam kapanma sürecinde denetimlerin sıklaştığını söyleyen Ustaoğlu şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlarımıza bir farkındalık oluşturmak ve trafikte vatandaşlarımızın kurallara uyması konusunda hem uyarı yapmak hem de broşürlerimizi vatandaşlarımızla paylaşmak üzere böyle etkinlik düzenledik. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ve göndermiş olduğu genelgelerle birlikte bu yıl bu konuda daha ses getirici, daha aktif olarak sahada tüm ekiplerimizle birlikte bu haftayı etkin bir şekilde kutlayacağız.

“DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDIK”

Pandemi sürecinde hem kurallara uymak, hem de vatandaşlarımızı trafik güvenliği noktasında uyarmak ve aydınlatmak önem arz ediyoruz. Bizde Trabzon Müdürlüğü İl Emniyetleriyle birlikte bunu yapmaya çalışıyoruz. ‘Öncelik yayanın öncelik hayatın’ sloganı başta olmak üzere ‘emniyet kemeri sizi hayata bağlar’ sloganlarla daha anlamlı etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Tam kapanma sürecinde de denetimlerimizi sıklaştırdık ve şuan da olumsuz bir durum yok. Vaka sayıları ülkemizde ve şehrimizde düşüyor. 17 günlük süre bizim için çok önem arz ediyor. 17 günlük süresinin sonunda daha umutlu olacağımızı düşünüyorum.”

“EMNİYET KEMERİN ÖNEMİNİ GÖRDÜK”

Emniyet kemerinin önemine dikkat çeken Ustaoğlu, “Bir vatandaşımızı simülasyon aracına bindirerek bir kaza anının nasıl yaşandığını görmüş olduk. Kemer takıldığında kendi dengenizi sağlayabildiğiniz için arabanın tam dönemsi halinde bile en ufak bir şey olmadı. Kemerin ne kadar önemli olduğunu da görmüş olduk.” ifadelerine yer verdi.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.