Valilik genelgesi boşlukta kaldı

Trabzon Valiliği’nin hem yangın genelgesi hem de çay ocağı ihalesi şartnamesine aykırı hareket eden dört kuruma yönelik yaptığı yazılı uyarılara aldırış eden çıkmadı. Yangın şartnamesine ve ihaleye aykırı hareket edildiğini belirten işletme, valiliğe yazılı bir başvuruda bulunarak şikayetçi oldu.  Valilik bünyesinde bulunan 4 kurum, Vali İsmail Ustaoğlu’nun yazılı uyarılarına kulak tıkadığı ortaya çıktı.

İŞLETMECİ ŞİKAYETÇİ DİLEKÇESİ VERDİ

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından açılan çay ocağı ihalesini kazanan firma, dört ayrı müdürlükte çay demlendiğini fotoğraflarla tespit etti. Yangın şartnamesine ve ihaleye aykırı hareket edildiğini belirten işletme sahibi, valiliğe yazılı bir başvuruda bulunarak şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen valilik, çay ocağı kuran ve çay demleyen  dört ayrı kuruma bir yazı göndererek, uyarıda bulundu.

4 KURUMDA ÇAYLAR HAVADA UÇUYOR

İşletme sahibi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Tapu İl Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Göç İdaresi Müdürlüğünün bulunduğu katlarda çay, kahve ve benzeri içeceklerin demlendiği ve hatta kazanlar kurulduğu ileri sürdü. Kazanları ve servis edilen çayların fotoğraflarını valiliğe sunan işletme sahibi, dava açacağını belirtti. Trabzon Valiliği, çay ocaklarının yangın yönetmeliği açısından da tehlike arz ettiği ve yasaya uymayanlara gerekli cezai işlem uygulanacağını belirten yazıyı 4 ayrı kuruma gönderdi. Denetleme yapmayan valiliğin hem yangın genelgesi hem de çay ocağı ihalesi şartnamesine aykırı hareket eden dört kuruma yönelik yaptığı yazılı uyarılara aldırış eden çıkmadığı görüldü. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.