Vatandaş ithal ete güvenmedi

Trabzon’da ortalama kilosu 40 liradan satılan yerli et, vatandaşların tercihi olmayı sürdürüyor. İthal yolla satışa sunulan ucuz ete tüketiciler ilgi göstermedi. Çok sayıda kasap, ilgi olmayınca ithal eti tezgahlarına koymadı. Kasap Burak Çelik, yerli et fiyatlarında düşüş olmadığını, ucuz satılan ithal ete ise vatandaşların güvenmediği için sıcak bakmadığını söyledi. 

Devletin karşılarına rekabetçi olarak çıktığını anlatan kasap Adem Birsen ise, “Devlet bizden vergi alıyor, karşımıza rekabetçi olarak çıkıyor. Bu yanlış politikadır. Dışardan et getirmeyle iş çözülmez. Et fiyatlarında değişiklik yapmadık, yapmamız da mümkün değil. İthal ete vatandaş güvenmiyor. Alacağımız ithal etler, elimizde kalırsa zarar ederiz. Bu nedenle ithal eti tezgaha koymuyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.