VİLLA YİNE GÜNDEMDE

ALİ ÖZTÜRK YAZDI....

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Belediyeye villa yaptırma projesini tekrar gündemine almış. Başkan Zorluoğlu görevinin 6. ayında ‘Belediye konutu’ adı altında arazi hazırlığını yapmıştı. günebakış’ın konuyu kamuoyuna duyurması sonrası ‘vazgeçtik’ demişti. Öyle anlıyoruz ki, Başkan  Zorluoğlu konutunda çalışanların ve konutun tüm masraflarını belediyeden karşılamak üzere deniz manzaralı bir villa yapacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanının ‘Belediye konutu’ adı altında yapmayı planladığı villa fikri bize göre kötü bir fikir. Hele hele ekonominin dibe vurduğu… Vergilerin ve primlerin bile ödenemediği bu dönemde çok kötü bir fikir.

1-AK Parti felsefesiyle örtüşmeyen bir fikir. AK Parti iktidara geldiğinde önce milletvekili lojmanlarını satmıştı. Hala daha kamu lojmanları satış gündeminde… Bizimki ise villa peşinde…

2- AK Parti, belediye başkanının halkın içinde yaşamasını ister. Yaşadığı şehirle bütünleşmesini ister. Deniz manzaralı villa AK Partinin felsefesine zıttır.

3- Bırakınız normal zamanı… Şu süreçte ‘Başkanlık villası’ propagandaya açık bir araçtır. Villa fikri yalnız Trabzon’da tartışılmayacak, ülke gündemine taşınacaktır. Ekonominin zor zamanında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin villa fikri AK Partiyi de karıştıracaktır.

4- Başkan Zorluoğlu’nun villası 2022 Genel ve 2021 yerel seçimlerinin 1. sırada propaganda aracı olacaktır. Muhalif milletvekili ve başkan adayları o villada oturmayacaklarını, orasını kimsesiz çocuklara tahsis edeceklerini açıklayacaktır.

5- Bu şehirde ne merhum Suat Oyman, ne merhum Sefer Özgür, ne Hasan Melek, ne Orhan Karakullukçu, ne Atay Aktuğ, ne Asım Aykan, ne Niyazi Sürmen, ne Volkan Canalioğlu ve ne de Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu belediye konutu (villası) yaptırmamış… Aynı ikametlerinde oturmuştur. Belediyedeki makam odasını deniz görmüyor diye değiştirip ‘Başkan deniz gören odada oturmalıdır’ diyerek yeni binada milyonlarca liralık tadilat yaptıran Başkan Zorluoğlu’nun bu lüks tutkusu AK Partiye bedel ödetecek noktaya ulaşmıştır.

Dün belediye eski başkanlarından ve AK Partili ilk başkan Asım Aykan’ı aradık. Kendilerine Belediye Konutu (villası) fikrini sorduk. Kendi dönemlerinde gündeme gelip gelmediğini öğrenmek istedik. Bakın neler dedi.

‘Başkanlık konutu bizim gündemimize başkan misafirlerinin ağırlanacağı bir misafirhane olarak geldi. Valilik konutu yanında bir tarihi bina vardı. Orayı düşündük. Ancak daha sonra vazgeçtik. Yoksa kendi adımıza öyle bir düşüncemiz hiçbir zaman olmadı. Biz Kalkınma Mahallesi sakiniydik. Asansörsüz evde başladık, öyle de tamamladık.” Aykan’ın bu açıklamaları 17 yıl sonra AK Parti belediyeciliğinin savrulduğu yeri göstermesi bakımından çok önemli.

Şimdi de deniz manzaralı villa yaptırmak isteyen Başkan Zorluoğlu’na birkaç soru yöneltmek istiyoruz.

1- Villa konusu… Maliyeti… İhtiyacın gerekçesi Belediye Meclisinde konuşuldu mu? Kamuoyunun nasıl karşılayacağı hesap edildi mi?

2- 40 liralık su borcu için vatandaşın suyunu kesen belediye köpekleri, tavukları var diye villa yapmayı nasıl izah edecek?

3- Muhtarlar yol beklerken… İnsanlar su beklerken sahilde lağım kokusundan yürünemezken… Esnaf siftah yapamazken… Hala daha 10 aydır açılmamış işyerleri varken… Başkan deniz manzaralı villa projesi halkta nasıl karşılık bulacak?

Soruları daha da uzatabiliriz. Bize göre Başkan Zorluoğlu bu fikirden vazgeçmelidir. AK Parti İl Başkanı başta olmak üzere milletvekilleri bu konuda görüş belirtmelidir. Bazı keyfiyetler vardır ki, şüyuu vukuundan çok daha beterdir. Yakıcı ateş gibidir. Villa meselesi öyle bir şeydir. Faydası olmayacak, iğneli bir fıçıda oturacaktır. maliyetinin çok ötesinde de hem kendisine hem partiye zarar verecektir. Başkan Zorluoğlu, iki yıl keyifli bir ev hayatı için kendine de AK Partiye zarar vermemelidir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105