Virüs turizm hareketliliğini etkileyecek

Çin’den dünyaya yayılan korona virüsünün hem Çin’in turizmini hem de dünya turizmini etkileyeceğini belirten Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, Asya ülkelerini her yıl yaklaşık 300 milyon turistin ziyaret ettiğini, Çin’de yaşanan krizin doğru hareket edildiği takdirde fırsata dönüşebileceğine dikkat çekti.  Çavga, “Asya ülkelerini ziyaret eden üç yüz milyon kişiden fazla sayıdaki turist ülkemiz için potansiyel turist halini alacaktır. Bu savaştan başarılı çıkmayı başardığımızda 2020 yılı Türkiye’nin turizmdeki altın yılı olacaktır.” dedi.

DEVLET GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYOR

İran’da korona virüsü vakasının tespitinin ardından devletin gerekli önlemleri aldığını ve geçici olarak sınırın kapatıldığını ifade eden Başkan Çavga, Çin’den dünyaya yayılan korona virüsünün Çin’in turizm hareketliliğini etkileyeceğini söyledi. Başkan Çavga, “Çin nüfusu yaklaşık bir buçuk milyar. Bu nüfusun yüzde 10’luk dilimi turizm hareketliliğine katılıyor. Her yıl 150 milyon Çinli, turist olarak geziyor. Çinlilerin en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında Hong kong, Singapur, Malezya gibi Asya ülkelerin yanı sıra; Amerika, Almanya, Fransa, Rusya, İsviçre, İtalya, İngiltere gibi ülkeler de yer almaktadır. Yani bu ülkeler an itibari ile yüz elli milyon turistten mahrum kaldılar.” diye konuştu.

ALGI OPERASYONALARINA KARŞI UYARDI

Korona virüsünün ülkemize de sıçrayabileceğini belirten Başkan Çavga, algı operasyonlarına karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Çavga  “Sınırlar bize de kapanacak, ülkemize uçuşlar yasaklanacak, turist gelişleri duracak, Ege ve Akdeniz bölgesindeki şehirler başta olmak üzere tüm geleceğini turizme odaklamış birçok şehir kıyameti yaşayacaktır. Sosyal medyada fenomen olma uğruna düşüncesizce asılsız paylaşım yapan kişilerin paylaşımlarını engellemeli ve anında şikayet etmeliyiz.” biçiminde açıklamalarda bulundu.

“ASYA ÜLKELERİNİ ZİYARET EDEN 300 MİLYON TURİST BAŞKA ÜLKELERE YÖNELECEK”

Çin’de yaşanan krizin fırsata dönüşebileceğini belirten Başkan Çavga, dünya turizm örgütünün verilerine göre Çin, Hong Kong, Tayland, Malezya başta olmak üzere Asya ülkelerini ziyaret eden turist sayısı yaklaşık üç yüz milyonu bulduğunu söyledi. Başkan Çavga, “2020 yılı için Çin, Tayland, Malezya gibi Asya ülkelerini ve virüsten etkilenen diğer ülkeleri tatil planlarına alan turistlerin büyük bir çoğunluğu tur planlarını iptal edeceklerdir. Yani üç yüz milyon kişiden fazla sayıdaki turist ülkemiz için potansiyel turist halini alacaktır. Bu savaştan başarılı çıkmayı başardığımızda 2020 yılı Türkiye’nin turizmdeki altın yılı olacaktır.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
çinIranTİSADSingapur
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.