Yağmur suyunu ayırın

Trabzon’un çeşitli semtlerinde denetimler yapan TİSKİ, yağmur suyunu kanalizasyona bağlayan vatandaşlara zabıta aracılığıyla bildirimde bulundu. TİSKİ uyarıyı dikkate almayanlara cezai işlem uygulanacağını ve bunun su faturasına yansıtılacağını söyledi.  Trabzon’un çeşitli semtlerinde denetimler yapan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), yağmur suyunu kanalizasyona bağlayan vatandaşlara zabıta aracılığıyla bildirimde bulundu. Yapıların çatı akarlarının kanalizasyondan alınarak açığa verilmesini istenilen açıklamada,  yapılmadığı takdirde cezai işlem uygulanacağı ve bunun su faturasına yansıtılacağı öğrenildi.

VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Bir süre önce “Yağmur suyu atık su değildir kanalizasyona bağlamayınız.” açıklamasında bulunan TİSKİ, harekete geçti. Zabıta ekipleri aracılığıyla yapı sahiplerine bildirimde bulunan TİSKİ, yağmur sularının taşkınlara sebep olduğu gerekçesiyle çatı akarlarının kanalizasyon hattından alınarak açığa verilmesini istedi. Erdoğdu sakinlerinden bir vatandaş “Bu konuda bize belli bir süre verip, tekrar gelineceği söylendi. Mesela çatı akarı nereye iniyor, binanın bahçesine oraya verilmesi söylendi. Bize yapılan açıklamada logarların yağmur sularını taşımadığı bu yüzden açığa alınması söylendi. Maddi olarak bize bir yük bindi. Alt yapısını yapsınlar bize gelsin desinler ki ‘belediye olarak biz üzerimize düşeni yaptık’ sizde üzerinize düşeni yapın bağlayın ama öyle bir şey yok.” açıklamalarında bulundu.

ÇMO TİSKİ’Yİ ELEŞTİRMİŞTİ  

Geçtiğimiz günlerde TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen de açıklama yapmış TİSKİ’yi eleştirmişti. Özmen,  “Yağmur suyu atık su değildir. Evet, o konuda aynı fikirdeyiz ama nereye bağlayacaklar? Bir şehrin altyapısında bir kanalizasyon hattı olur birde yağmursuyu hattı olur. Bazı duyumlar alıyoruz, denetimler yapılıyormuş. Önce çözüm üret sonra yaptırım uygula.” açıklamalarına yer vermişti.

 

Anahtar Kelimeler:
YağmurAtıkTMMOBTiski
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.