YANINDAYIZ...

Trabzonspor camiası trol saldırıları karşısında tek yürek oldu

ODAKLAR HAREKETE GEÇTİ

 Trabzonspor eski Teknik Direktörü Ünal Karaman’ın ayrılışını fırsat bilen İstanbul takımlarının 6-7 bin civarındaki tweet odağı Karaman üzerinden Bakan Berat Albayrak’a karşı saldırıya geçti. Son iki günde Trabzonspor için yıkıcı üslup taşıyan ve sanki Trabzonspor camiasından atılmış gibi 100 bini aşkın tweet atıldı.

100 BİNİ AŞAN TWEET ATTILAR

 Trabzonspor camiası içindeki rahatsızlığı fırsat bilip güya Ünal Karaman’a destek veren ve dışarıdan yapılan operasyonla yönlendirilen  tweetler Albayrak’a küfreden ve “Berat elini Trabzonspor’dan çek” biçiminde hakaret ve küfürlere yer veriyor. Dış kaynaklı operasyon  Trabzonspor camiasında sert tepkiyle karşılandı. 

ALİ SÜRMEN TROLLERİ KINADI  

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yayımladığı deklarasyonla trol saldırılarını kınadı. Sürmen, “Şampiyonluk yarışında olduğumuz kulüpler ile organik bağı görülen, onların arma ve logolarını kullanan çeşitli ‘trol’ olarak tabir edilen sosyal medya tetikçilerinin saldırılarını kınıyoruz.” dedi.

‘ALBAYRAK’IN YANINDAYIZ’

 Sürmen, “Ayrıca sayın Ünal Karaman’ın ayrılışında siyasi hedefler tespit etmek ve sırf bu nedenle Trabzonspor’luluğu tartışma götürmeyen, her şart ve ortamda Trabzonsporumuzun yılmaz neferi olan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın ismi kullanılarak iftira, hakaret, yalan, dedikodu ve hayal ürünü kurgular üretmek asla kabul edilemez.” dedi. CORA: BU BİR İHANETTİR  Karaman üzerinden Berat Albayrak’a yönelik saldırılara Milletvekili Salih Cora da sert tepki gösterdi. Cora, “Trabzonspor’daki Teknik Direktör değişikliğini siyasi bir operasyona dönüştürmenin bu camiaya yapılabilecek en büyük ihanet olduğunu söylemeliyiz. Ayrılışın arkasında siyasi bir otorite aramak gaflet olduğu kadar kulübe ihanettir.” ifadelerine yer verdi.

REVİ: DERTLERİ TS DEĞİL...  

Ünal Karaman’ın ayrılışında Albayrak’ı sorunlu tutan trol saldırılarına AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de sert tepki gösterdi. Revi, “Bu mihrakların derdi asla Trabzon ve Trabzonspor değildir.” dedi. Bir tepki de Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nden geldi. TGC Başkanı Ersen Küçük, yayımladığı bildiriyle trol iddialarını sert dille kınadı.

CORA: BU BİR İHANETTİR

Karaman üzerinden Berat Albayrak’a yönelik saldırılara Milletvekili Salih Cora’da sert tepki gösterdi. Cora, “Trabzonspor’daki Teknik Direktör değişikliğini siyasi bir operasyona dönüştürmenin bu camiaya yapılabilecek en büyük ihanet olduğunu söylemeliyiz. Ayrılışın arkasında siyasi bir oterite aramak gaflet olduğu kadar kulübe ihanettir.” ifadelerine yer verdi. Cora şunları söyledi: “ AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzonspor Kulübüne destek olunması için çağrı yaptı.  Camiaya seslenen Milletvekili Cora, “Oyunlara gelmeyelim, oyunları bozalım. Kulübümüze ve zor zamanda destek olanlara sahip çıkalım ”dedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzonspor Kulübüne ve zor zamanda destek olanlara sahip çıkılması gerektiğini bildirdi. Cora, Trabzonspor'daki teknik direktör değişikliğini, siyasi bir operasyona tevcih ettirmenin, bu camiaya yapılabilecek en büyük ihanet olduğunu belirtti. Bu ayrılığın perde arkasında siyasi bir otoritenin dahlini aramanın tamamen bir aymazlık ve gaflet olduğunu aktaran Cora, şöyle devam etti: "Söz konusu Trabzonspor olunca amasız ve fakatsız bir şekilde destek veren sadece Trabzonspor değil bu yıl tüm Süper Lig takımlarını büyük bir bataktan kurtaran Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'a yönelik ithamları çirkin, kaba ve yaralayıcı buluyoruz. Bizden ayrılan bir hocayı rakip takımların taraftar grupları organize bir şekilde sahiplenip destekliyorsa binlerce asılsız tweetle algı operasyonları çekiyorlarsa oturup bir daha düşünmemiz gerekir."

“DİKKATLİ OLUNMASI GEREK”

Cora, "Trabzonspor camiasının içerisine fitne tohumu ekmektedirler." ifadesini kullanarak, şunları kaydetti: "Tek bir amaçları var. Onlar, 'Trabzonspor Kulübü bin parça olsun, ayağa kalkmasın, biz aradan sıvışalım' diyorlar. 'Trabzonspor camiası üzülsün, kahrolsun, perişan olsun, biz bu ahvalde toparlanalım' diyorlar. Onlar sırtında yumurta küfesi taşımayan, elini taşın altına koymayanlar, oturdukları yerden ahkam kesenler, yaşanan olaylar ve gelişmelere göre sürekli olarak bir suçlu bulma arayışındadırlar. Müstehzi ifadelerle şahısları hedef göstermekte, bıyık altından gülmektedirler."  Dikkati olunması gerektiğini vurgulayan Cora, "Kendi içimizden yetişen değerlere saldırarak, sanal alemde bol keseden sallayarak emellerinize ulaşamayacaksınız. Bunlara karşı dikkatli olalım. Oyunlara gelmeyelim, oyunları bozalım. Kulübümüze ve zor zamanda destek olanlara sahip çıkalım." değerlendirmesinde bulundu.

TGC: YEREL MEDYANIN ŞİKE MÜCADELESİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Karaman’ın ayrılışını siyasete dönüştüren ve yerel basını da suçlayan trol saldırılarına bir tepki de Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nden geldi. TGC Başkanı Ersen Küçük, yayımladığı bildiriyle troll iddialarını sert dille kınadı. Küçük şu ifadelere yer verdi: “Son bir aydır özellikle yaygın televizyon kanallarında, önceleri ‘Trabzon’un çok güçlü bir yerel medyası’ var sözleriyle başlayan arkasından ‘Yerel medya Trabzonspor’a zarar veriyor’ yorumları ile devam eden son derece manidar söylemler Ünal Karaman’ın ayrılmasından sonra da ‘yerel medya eleştirdi Karaman ayrıldı’ gibi ciddiyetten uzak tamamen hedef yapma mesajları ile devam etmektedir. Şu asla unutulmamalıdır! 1996 yılında Trabzonspor şampiyonluğa giderken önünü kesenlerle, 2005 yılında İstanbul’da Cem Papila’nın Trabzonspor’u doğrarken ses çıkarmayanlar, 2010-2011 yılında yerel basının ölümüne ortaya koyduğu şike mücadelesini görmezden gelenlerle bugün televizyon ekranlarında yorum yaparken geçmişte giydikleri formaların rengini ekrana yansıtmaktadırlar. Trabzon yerel basını Trabzonspor’un kuruluşundan beri bordo-mavili renklere toz konduranlara karşı savaşım vermiş ve bundan da ciddi başarılara imza atmıştır. Trabzon yerel basını Trabzonspor’suz, Trabzonspor da yerel basınsız olamaz. Hem yerel basını hem de spor yazarlarımızı hedef yapmaya çalışanları buradan kınıyor ve Trabzon basını tek yürek Trabzonspor’umuzun yanındadır diyoruz.” AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ünal Karaman ile Trabzonspor’un yollarını ayırmasının arkasında İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın olduğu iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanların, birileri tarafından sosyal medya üzerinden yıpratma derdine düştüklerini kaydeden Revi, “Bu mihrakların derdi Trabzonspor değildir. Bu mihrakların derdi,  AK Parti’dir. Bu gündem şehrin gündemi değildir. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

“BİR YERLERDEN İŞARET ALINIYOR”

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ı sosyal medyada hedef haline getirmek isteyenlerin bir yerlerden işaret aldığına dikkat çeken Revi, şöyle konuştu: “Şehrimizin en önemli marka değerlerinden olan ve her türlü siyasetin üstünde bulunması gereken Trabzonspor’da teknik adam değişikliği, tamamen kulüp yönetiminin kendi tasarrufunda olan bir durumdur. Kurulduğu günden bu güne takımımızın hiçbir yöneticisi talimatla teknik adam değişikliği yapmadığı gibi bundan sonra da yapması mümkün değildir. Bütün bu gerçekler biliniyor olmasına rağmen bir takım çevrelerin Trabzonspor’daki hoca değişikliğini fırsat bilerek adeta bir kumpas organizasyonuna gidilmesi kabul edilebilir değildir. Bir yerlerden işaret alınarak kulübümüzü yıpratmak amacıyla oluşturulmaya çalışılan bu organizasyona maalesef ilimizdeki bazı siyasi partilerin yöneticileri de dahil olarak bu kumpasın ortağı durumuna gelmişlerdir. Şehir ve ülke namına gündem oluşturamayan bu siyasi partiler ve temsilcileri; AK Parti’nin özellikle son yıllarda ortaya koyduğu vizyon projeler ile halkımız nezdinde ülkenin geleceğinin AK Partide olduğu gerçeğini kabullenemedikleri için partimizi yıpratmak ve toplum nezdinde algı oluşturmak için Trabzonspor üzerinden partimizi ve partimiz mensuplarını, asla dahli ve ilgisi olmayan konular üzerinden yıpratmak amacındadırlar. Ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşandığı dönemde bakanlarımızın ve özellikle Berat Albayrak bakanımızın gayretleri ile bu ekonomik darboğazdan çıkıldığında da şehrimiz dışından malum mihraklarca organize edilerek sayın bakanımızı hedef haline getirenler, bu gün de teknik adam değişikliğini fırsat bilerek Trabzonsporluların gönlünde taht kuran bakanımızı yıpratma derdine düşmüşlerdir. Trabzonspor düşmanı mihraklar, şehrimizin iki güzide evladı İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak bakanlarımızı sosyal medya üzerinden yıpratma derdine düşmüşlerdir. Bu mihrakların derdi Trabzonspor değildir. Bu mihrakların derdi,  AK Parti’dir. Bu gündem şehrin gündemi değildir. Sosyal medya üzerinden yaymaya çalıştıkları hiçbir konu şehrin gündeminde olmamıştır. Berat Albayrak bakanımız üzerinden oluşturulmak istenen bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105