Yatırıma bürokrasi freni

Trabzon’un Arsin ilçesi Güzelyalı’da hazineden KTÜ’ye tahsisli olmasına karşın 2 yıl önce endüstri lisesi yapılması için MEB’e verilen 17 bin dönümlük arazideki ön tahsis sona erdi. Bölgede 17 bin metrekarelik araziyle hâlihazırda Trabzon TEKNOKENT’e ait 7 bin metrekarelik araziyi birleştirerek burada bir bilişim vadisi kurmak istediklerini söyleyen TEKNOKENT Genel Müdürü Ömer Kurnaz, “Burası teknopark yapılsın diye verilmişti. Ancak lise süreci bozdu. Şimdi ise ön tahsis bitti. Başvuruyu yaptık. Süreci bekliyoruz.” dedi.

ARAZİ KTÜ’DEN ALINARAK MEB’E TAHSİS EDİLMİŞTİ

Arsin Güzelyalı’da 2018 yılında hazine arazisi olan 17 bin metrekarelik arazi tahsisi endüstri lisesi yapılması maksadıyla KTÜ’den alınarak MEB’e verilmişti. Geçen 2 yıllık zarfında araziye tek bir çivinin çakılmaması nedeniyle hazineden MEB’e verilen ön tahsis 2020’nin Kasım ayı başında sona erdi. Ön tahsis sürecinin sonlanmasıyla birlikte de Trabzon TEKNOKENT arazi için harekete geçti.

TEKNOKENT İLK BAŞVURUYU YAPTI

Trabzon’un mega projeleri arasında yer alan Arsin Yatırım Adasına da komşu olan araziyle ilgili ilk bürokratik adımı attıklarını söyleyen Trabzon TEKNOKENT Genel Müdürü Ömer Kurnaz, “Bu arazinin mülkiyeti hazine tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesine tahsis edilmişti. Ancak iki yıl önce Teknopark olarak kullanılması planlanan 17 bin metrekarelik arazi farklı bir amaçla endüstri lisesi yapılması adına büyük bir firmayla protokol imzalanmıştı. O amaçla oraya tahsis edilmişti. Tahsis edildikten sonra 2 yıl boyunca o tahsis bozulmuyordu. Burası normalde zaten KTÜ’ye tahsis edilmişti. Ancak daha sonra lise için MEB’e ön tahsis yapılmıştı. MEB talep etmediği için de o tahsis 2 yıl boyunca bozulmadı ama yatırım da yapılmadı. Tek bir çivi dahi çaksalardı orası MEB’e kalmış olacaktı. Bu süreçte de 2020 Kasım ayında ise planlama ve yatırım yapılmadığı için ön tahsis bitti. Bürokratik süreçte de hazinenin MEB’e olan tahsisi kaldırıp tekrar KTÜ’ye vermesi gerekiyor. Biz gerekli başvuruları yaptık. Bürokratik silsileden arazinin hızlıca geri verilmesini bekliyoruz. Burayı ikinci bir kampüs gibi bir bilişim vadisi yapmayı düşünüyoruz. Yatırım Adası da orada olacak. Teknoloji üreten bir alan haline getirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.