Yaya geçitleri sorunlu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar Esentepe Mahallesinde Engelli Araç Tamir Atölyesi’nin açılışı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da kendi döneminde yapılan yaya geçitlerini eleştirdi. “Önce yaya diyorsunuz. Kaldırımız o şekilde bırakıyorsunuz. Tekerlekli sandalyesiyle kardeşimiz geçemiyor.” dedi.

KENDİMİ DE ELEŞTİRİYORUM

Açılışta konuşan Başkan Zorluoğlu, “Göreve geldiğimizden beri engelli vatandaşlarımız için daha yaşanabilir kent oluşturmak için gayret ediyoruz. Maalesef gezdiğimizde görüyoruz. Benim dönemimde de yapıldı. Kendimi de eleştiriyorum. Yaya geçitlerinde ‘önce yaya’ diyorsunuz. Kocaman kocaman yazıyorsunuz. Sonra kaldırımı maalesef o şekilde bırakıyorsunuz.  Tekerlekli sandalyesiyle, çocuk arabasıyla gelen kardeşlerimiz karşıya geçemiyor. Koca koca üst geçitler yapıyorsunuz. Tekerlekli sandalyeyle gelen kişinin bırakın kendi başına geçmeyi yardımla dahi geçmesine imkân yok.” diye konuştu.

TRABZON’DA ÇOK SIK YAPILMASINI ELEŞTİRDİ

Trabzon’da kaldırım üzerine araç park etme sorununun çok sık rastlanıldığını söyleyen Zorluoğlu, “Eleştiriyorum. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Artık normal hale geldi. biraz da anlayışlı ve hassas olunmasını istiyorum” dedi.

ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ

Konaklar Mahallesi’nde engelsiz yaşam akademisini hizmete açacağını kaydeden Zorluoğlu, “Eylül ayında Konaklar Mahallesi’ndeki Engelsiz Yaşam Akademisi’ni hizmete açacağız.” şeklinde belirtti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.