Yeni bir çiftlik bank vakası: Milyonları alıp kaçtılar mı!

Trabzon'daki şubesi bir süre önce kapanan bir firmanın müşterilerini dolandırdığı iddia edildi. "Ponzi Sistemi” yıllardır bilinmesine ve toplum tarafından acı şekilde tecrübe edilmiş olmasına rağmen bugün hala kullanılan bir düzenbazlık yöntemi. Ponzi sistemi, yüksek kâr getiren bir üretim varmış gibi göstererek yatırımcıları sisteme katmayı amaçlayan ve ilk yatırım yapanlara ödemenin sisteme sonradan katılanların parasıyla yapıldığı bir dolandırıcılık yöntemidir. Ortada yüksek kâr getiren bir üretim olduğu, bu üretim sayesinde yatırımcılara para ödendiği iddia edilir ve bu sayede sisteme yeni yatırımcılar çekmeye çalışılır. Ponzi şemasına katılımlar bittiği zaman, ortada kâr getiren bir üretim olmadığı için yeni yatırım yapanlara ödeme yapılamaz, sistem çöker ve ponzi şeması sonlanır.

PARALAR BUHAR OLDU
Kısa yoldan zengin olma hayali kuran binlerce vatandaş yeni bir dolandırıcılık şebekesinin ağına düştü. Yüksek getiri vaadiyle, yeni yatırımcılar çekerek mevcut yatırımcılara yüksek getirili para kazanıldığını sağladıklarını iddia eden Cancri Jewellery şirketi , binlerce vatandaşı mağdur etti. Yüksek kâr vaadine kanan binlerce kişinin parası âdeta buhar oldu.

TRABZON'DA DA ŞUBESİ VARDI

Trabzon'un Meydan bölgesinde de bir şube açan firma buraya özel tanıtım filmi çekmişti. Firmanın bir süre önce şubeyi kapattığı ifade edildi.

110 BİN KİŞİ SİSTEMDE
2021 yılında Türkiye’ de açılan firmanın sahibinin Ukrayna’ lı DMYTRO PAVLENKO’ nun olduğu iddia ediliyor. Ayrıca alınan bilgilere göre sisteme kayıtlı kişi sayısı Türkiye Genelinde 110 bin kişi. Türkiye’ de Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere 5 şubesi bulunan firmanın mağdurları ise bekleyiş içinde. Dolandırıldıklarından şüphe duyan mağdurlar bir araya gelerek Telegram gurubu kurmuş durumda. Ayrıca mağdur olan binlerce kişi şirketten hiçbir yetkiliye ulaşamıyor.

"PEK UMUDUM YOK"
Cancri Jewellery’ nin destek hesabına ve Telegram gruplarına binlerce mesaj atan vatandaşlar bir çıkış noktası arıyor. Vatandaşlar mağduriyetlerini şu şekilde dile getirdi. “Cancri de 18.04.22 de çekim vermeme rağmen hala hesabıma gelmedi. Sürekli sunum mesajları geliyor, ancak bir açıklama yok. Canlı desteğe yazıyorum orada da sadece 18’ inde yapılan çekim taleplerinde karışıklık oldu deniliyor. Sürekli herkese farklı bahaneler sunuluyor benim pek umudumuz kalmadı.

"YUVARLAK CEVAPLAR"
En son Cancri Jewellery’ tarafınızdan 8 Nisan da ödeme gelmiş hesabıma. 20 gündür neredesiniz siz, mesaj atıyorsunuz banka sorunu diye arıyoruz yuvarlak cevaplar. Banka değişikliği dediniz,5 iş günü dediniz onu bıraktınız bayram girdi?

"İKİ HAFTADIR PARAMI YATIRMIYORLAR"
Cancri 12 nisandan beri ödemelerimi yatırmıyor. bankanıza bağlı diyor ama 5 günde doluyor yine de yatmıyor. İki haftadır mağdurum. Arıyorum telefonlar açılmıyor meşgule düşüyor ilgi sıfır. İkinci yatırımımı yapacaktım iyi ki de yapmamışım. Siz ödemenizi yaptıktan sonra bankalar neden parayı göndermesin?

"PARA ÇEKEMİYORUM"
Başka bir mağdur ise” Bundan yaklaşık 1 ay önce 05.04.2022 de Cancri Jewellery denen oluşuma arkadaşımın sayesinde girdim. Gittiğim sunumda bana yatırdığım paranın %9unun günlük olarak yatacağını ancak 20 EURO olunca bankaya aktarabileceğim söylendi. Bana makul geldiği için 16.000₺ ile sisteme giriş yaptım. Ancak vadettikleri bankaya havale işlemi düzenli olarak 1 defa düzensiz olarak 10 gün ve 15 gün sonra gerçekleşti. Bu 10-15 gün içinde ben her 20 EURO biriktiğinde talimat verdiğim halde para tekrar tekrar kendi sistemlerine düştü ve banka hesabıma asla geçmedi. Şu an Cancri Jewellery hesabımda 5 gün önce bankaya havale talimatı verdiğim 185 EURO bekleyen işlemim ve 80 EURO çekilmeye hazır fakat her talimatta kendi sistemlerine geri düşen bir para tutarım var.

"KARŞIMDA HİÇ BİR MUHATTAP YOK"
Bu oluşum asla ve asla vadettiği yatırımları yapmıyor. Cevap olarak bir bankanın bloke koyduğunu ve banka değişikliği olduğu için gecikme olduğu söylendi. Değişiklik yapıldığı söylenen bankadan da asla ödeme almadığım gibi şimdi de Bitcoin den ödeme alabileceğimiz söyleniyor. Ben bana vaat edilen şekilde param’ ın bana derhal ulaşmasını istiyorum ama karşımızda hiçbir muhatap yok. Hala sunum yapmaya ve yeni insanlar yanıltmaya devam ediyorlar. Şimdi kesin bana bayram tatilini bahane edecekleri için peşinen söylüyorum bayram tatili dönüşü eğer param hesabıma yatmazsa sunum yapanlardan şirketteki çaycılarına kadar herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ya bana ana paramı verin ya da kalan paramı yatırıp ödemeleri düzene sokun, diyerek tepkilerini gösterdiler.61saat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.