“Yeni otogar sorunsuz”

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin ekim ayı ikinci oturumunda gündeme yeni otogar binası geldi. Değirmendere’de bulunan alanla ilgili imar düzenlemesinin görüşüldüğü ve mevcut alanın büyütülmesinin onaylandığı mecliste Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu otogarla ilgili merak edilenleri yanıtladı. Başkan Zorluoğlu, otogarın afete dayanıklı, riskleri minimize eden bir yapıda ve ulaşım olarak da herhangi bir sorun teşkil etmediğini açıkladı.

TURGAY ŞAHİN, SEL FELAKETİNİ HATIRLATARAK “ÖNLEM ALINDI MI?” DİYE SORDU

CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, 1990 tarihinde Trabzon’da meydana gelen ve Değirmendere’nin taşmasına neden olan sel felaketini hatırlatarak yeni otogarın yapılacağı Değirmendere’deki alanla ilgili uyarılarda bulundu. CHP’li Turgay Şahin, “

1990’daki sel felaketini yaşayan insanlar hatırlar. O sel Değirmendere’yi silip süpürmüştü. Erzurum yolunda Değirmendere’nin yolunun suyunu aktığını biliyorum. Bu çok önemli... Bu günlük bir şey de değil. Ben bu konuda buranın ciddi biçimde araştırılmasını istiyorum. Geçenlerde Araklı’da felaket yaşandı. Bu hassas bir konu... Meteorolojik koşullar çok değişiyor. Dünya soğuyor. Bu felaketleri görüyoruz.” dedi.

“RİSKİ MİNİMİZE EDECEĞİZ”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Değirmendere Oto Galericiler Sitesinin yanında yapılması planlanan yeni otogarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Zorluoğlu, CHP’li Turgay Şahin’in açıklamalarına cevaben, “Burada afetle ilgili, dere yatağıyla ilgili çok önemli bir husus var. Geçmiş çok ağır tecrübelerimiz var. Büyükşehir olarak bunları hesaba katarak bir uygulanma yapacağız orada. Riski minimize edeceğiz.” diye konuştu.

TRAFİK YÖNÜNDEN HERHANGİ BİR SORUN TEŞKİL ETMİYOR

Değirmendere’de yapılacak olan yeni otogar binasının trafik yönünden hiçbir sorun yaratmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, söz konusu alanın Trabzon için önemli bir ulaşım aksı hareket merkezi olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Başkan Zorluoğlu, “Burası önemli bir ulaşım aksı hareket merkezi gibi. Eğer hafif raylı gelirse onun için, güneyden gelecek tren yolu için, havayolu için de önemli bir ulaşım destinasyonu. Bu anlamda da bunun şehre olumlu katkı yapacağına inanıyorum. Trafik yönünden buranın bir sorun yaratmayacağı bilakis trafik anlamında Değirmendere’deki kavşağın sahile bağlanması projesiyle ki Karayolları Genel Müdürüyle birkaç gün önce görüştüm. Şu anda yapılması için adımlar atılıyor. Yeni yolun da yapılmasıyla yeni terminalin şehir trafiğine bir yük getirmeyeceği bilakis yükü azaltacağını değerlendiriyoruz.” ifadelerini konuştu.

“MEVCUT YERDE YAPILMASI SIKINTISI VARDI”

Yeni otogarın mevcut Trabzon Otogarının yerinde yapılmasının sıkıntı yaratacağını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Mevcut yerinde yapılmasının sıkıntısı vardı. Yenisini yapana kadar mevcut ne olacak sporunu var. Orayı yıkmak zorundasınız. O kadar teşkilata 2 sene boyunca nerede hizmet verdirteceksiniz. Bu mevcut alan küçük. 16 17 dönüm. Taşınacak olan yeni alan yaklaşık 28 dönümlük bir alan ve sahile 1 KM uzaklığında. Bunun şehrin menfaatine olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
DeğirmendereSelOtogarSene
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.