Yeni şirkette zirvedeyiz  

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) geçtiğimiz yıl Mart ayı ve bu yıl ki Mart ayında illere göre açılan ve kapanan şirket sayılarını yayınladı.  Doğu Karadeniz’de açılan şirket sayısında Trabzon bu ay da zirvede yer aldı. 2019 yılının son ayından bu tarafa yaşanan pandemi süreci nedeniyle pek çok sektör dar bir boğaza girdi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bu dönemde birçok iş yeri kepenk indirdi. Fakat bir çok kişide yeni atılımlar gerçekleştirdi. TOBB tarafından açıklanan verilere göre Mart ayında açılan şirket sayısı kapanan şirket sayısının hayli üzerinde seyretti. Bölgemizdeki iller arasında ekonomik alt yapısı, ticari hacmi daha güçlü görülen Trabzon’da bu yıl Mart ayında geçtiğimiz yıla göre daha az şirket açılmasına rağmen kapanan şirket sayısında belirgin bir azalma oldu.

Trabzon’da bu yıl Mart ayında; 42 şirket, 13 gerçek kişi ticaret işletmesi açıldı. 3 şirket tavsiye edilirken, 5 şirket ve 6 gerçek kişi ticaret işletmesi kapandı. Geçtiğimiz yılın aynı ayında Trabzon’da, 50 şirket ve 10 gerçek kişi ticaret işletmesi açılmış, 1 şirket tavsiye edilmiş ve 3 şirket kapanırken 83 gerçek kişi ticaret işletmesi kapanmıştı. Giresun’da ise 2021 Mart ayı içerisinde 23 şirket, 7 gerçek kişi ticaret işletmesi ve 1 kooperatif açıldı. 2 şirket tavsiye edilirken, 2 şirket ve gerçek kişi ticaret işletmesi kapandı. Geçtiğimiz yıl ise Giresun’da aynı ay içerisinde 13 şirket, 2 kooperatif ve 8 gerçek kişi ticaret işletmesi açılmış, 1 şirket ve 1 gerçek kişi ticaret işletmesi kapanmıştı. Rize’de ise bu yıl Mart ayında 14 şirket, 1 kooperatif, 6 gerçek kişi ticaret işletmesi açılırken, 3 şirket tavsiye edildi. 1 şirket ve 3 gerçek kişi ticaret işletmesi kapandı. Geçen yıl ise aynı ay Rize’de 11 şirket ve 6 gerçek kişi ticaret işletmesi açılmış 1 şirket ve 1 kooperatif tavsiye edilmiş,  2 şirket ve 4 gerçek kişi ticaret işletmesi kapanmıştı. Gümüşhane’de bu yıl geçtiğimiz yıla oranla daha az şirket açıldı.

Mart Ayı içinde Gümüşhane’de 8 şirket, 2 kooperatif, 2 gerçek kişi ticaret işletmesi açılırken 4 gerçek kişi ticaret işletmesi kapandı. Geçtiğimiz yılın Mart ayında ise 9 şirket, 2 kooperatif, 7 gerçek kişi ticaret işletmesi açılmış, 1 şirket ve 1 gerçek kişi ticaret işletmesi kapanmıştı

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.