Yeni terminal ihalesi Naif Yapı’nın

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Değirmendere Vadisi’nde STK ve bilim insanlarının itirazlarına rağmen yapımına onay verdiği ve 18 Ağustos’ta ihalesi yapılan Trabzon Terminali’nin ihalesini İstanbul merkezli Naif Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. aldı. Sözleşme bedeli 56 milyon 541 bin TL, yaklaşık maliyeti 72 milyon 912 bin TL olan terminal yapımının 7 Haziran 2022’de bitirilmesi öngörülüyor.

İHALEYİ İSTANBUL MERKEZLİ FİRMA KAZANDI

Değirmendere Vadisi’nde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun isteğiyle yapılacak olan Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesini İstanbul merkezli Naif Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. aldı. 600 günde bitirilmesi öngörülen terminal inşaatının çalışmaları 15 Ekim’de başladı. Çalışmaların 7 Haziran 2022’de tamamlanarak kentin yeni terminaline kavuşacağı belirtiliyor. Sözleşme bedeli 56 milyon 541 bin TL, yaklaşık maliyeti 72 milyon 912 bin TL olan terminal ile ilgili Başkan Zorluoğlu’na 80 milyon liralık kredi yetkisi verilmişti.

80 MİLYONLUK KREDİ İÇİN ONAY VERMİLMİŞTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Değirmendere’de yapılacak, yeni Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yapım işi için 80 Milyon TL’lik kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na geçtiğimiz aylarda yetki vermişti. Başkan Zorluoğlu, “İleride gelecek tren garıyla adeta ulaşım merkezi olacak yer yapıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.