Yerli besiciler kota istiyor

Trabzonlu yerli besiciler kota koyulmaması nedeniyle Diyarbakır, Ağrı ve Kars’tan gelerek kentte kurbanlık satışı yapan besicilerden şikâyetçi. Doğu illerinden gelerek Trabzon’da hayvanlarını satan besicilerle mücadele edemediklerini belirten İbrahim Hakkı Bayındır, mağduriyet yaşadıklarını belirterek kurban pazarlarında denetim yapılmadığını söyledi.

ŞİŞİRİLMİŞ HAYVANLAR SATIYORLAR

Diyarbakır’, Kars ve Ağrı gibi illerden gelerek Trabzon’a getirdikleri 100’ün üzerine büyük ve küçükbaş hayvanı sattıklarını belirten yerli besici İbrahim Hakkı Bayındır, Trabzonluların şişirilmiş hayvanları aldığını söyledi. Trabzonluların hormonlu hayvanlarla gözlerinin boyandığını ifade eden Bayındır, bu hayvanları gören vatandaşlar nedeniyle yerli üreticinin satış yapamadığını dile getirdi. Bayındır, “Doğu illerinden gelenler Akyazı Hayvan Pazarında satıyor. Bu insanlar arpaya, yoncaya, çayıra, samana para vermez devletten teşvikini alır sonra geliyorlar burada piyasayı mahvediyorlar. Burayı bitirdiler. Doğudan gelsinler ama kota uygulansın. Doğunun malı metropollere gitsin. Buradaki yerli üretici satış yapamıyor. Yerli besicinin 1,2 tane hayvanı var. Doğudan gelenlerin 100 tane hayvanı var. Yerli üretici, bu şehrin evlatları para kazanamıyor. 3 gündür Akyazı Hayvan Pazarındayım 22 tane yerli besicinin bir tane hayvanı satılmadı.” dedi.

YERLİ MAL SATILMIYOR

Doğu illerinden gelen hormonlu hayvanların daha çok tercih edilmesi nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ileri süren İbrahim Hakkı Bayındır, “Hormonlu, şişirilmiş hayvanları insanlar görüyor “süper” diyorlar ama ona bıçağı vurduklarında balon gibi iniyor. Trabzonlu kendi evladına kurşun atıyor. Bizde burada perişan oluyoruz. Veteriner yok, yetkili yok, kontrol yok. Önüne gelen hayvan satıyor burada” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.