YOK BÖYLE İFTİRA

Trabzon'da o öğretmen ile ilgili ilçe milli eğitim müdürlüğünden açıklama!

Trabzon’da “Bugün CHP’li öğrencilerimin notunu kırdım” şeklinde paylaşım yaptığı iddia edilen öğretmen ile ilgili Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de yazılı açıklama yaptı.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı açıklama şu şekilde: 
“İlimiz Ortahisar İlçesi Tevsik Serdar Anadolu Lisesi öğretmeni Osman Bayrak’ın kendi sosyal medya hesabından yaptığı “İddia edilen” “Bugün CHP+’li öğrencilerimin notundan kırdım” şeklindeki paylaşım hakkında adı geçen öğretmen tarafından; paylaşımın kendisi tarafından yapılmadığını, hesabının başkası tarafından ele geçirilmiş olabileceğinden bahisle şikayetçi olunmuş, müracaata ilişkin C. Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce soruşturmaya başlanmıştır.  Adı geçene ait ve paylaşımın yapıldığı iddia edilen sosyal medya hesabından, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan inceleme sonucu hazırlanan Rapordan da teyit edildiği üzere; müracaatçı öğretmenin hesabından sosyal medyada dolaşan paylaşımın hiç bir şekilde yapılmadığı, hesabının da hacklenmediği, hesaba en son 30 gün önce kendisi tarafından erişildiği, bu tarihten itibaren hesabını hiç bir şekilde kullanmadığı anlaşılmıştır. 
Söz konusu paylamışımın montaj yöntemiyle oluşturularak, WhatsApp uygulaması üzerinden sosyal medyaya taşındığı değerlendirilmiştir. 
Bu kabul edilemez paylaşım ve yöntemlere tevessül edenler hakkında adli merciler ve kolluk birimlerince gerekli soruşturma yürütülmektedir.” ifadelerine yer verildi. Bu arada CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, öğretmen hakkında  suç duyurusunda bulunmuştu.

Osman Bayrak ise bugün akşam saatlerine doğru sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. 
 Bayrak, “Medyaya yansıyan söz konusu paylaşım benim hesabımdan yapılmamış, hesabımda her hangi bir silinti de olmamıştır. Trabzon Siber Suçlar Merkezi tarafından detaylı hesap incelemesi sonucunda hesaba en son 1 ay önce girildiği, silinti, konuyla ilgili bildirim, retwit vb. ibarelerin olmadığı tespit edilmiştir. 
Dolayasıyla söz konusu paylaşımın benim tarafımdan yapılmasının mümkün olmadığı da görülmüştür. 
Sosyal medyada oluşturulan sahte bir twit üzerinden şahsıma yapılan saldırılara hukuk önünde cevap verilecektir, duyurulur” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105