YOMRA'YA HİZMETE BELEDİYE MECLİSİ ENGELİ

Yomra Belediyesinin çalışmaları, Yomra Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran grup tarafından engellenmek isteniyor. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yapımına başladıkları yatırımlara finansman temini için belediyeye ait 4 adet dairenin satışını istedi. Dairelerin satışı, Yomra Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Partili üyelerin 'hayır' oyları ile engellendi. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, her türlü engellemeye rağmen Yomra'ya hakkı olan hizmetleri kazandıracaklarını söyledi.

DAİRELERİ SATIP HALKA HİZMETTE KULLANMAK İSTEDİK

Yomralılara nitelikli hizmet sunmak için Çok Amaçlı Salonu'nun yapımına başladıklarını kaydeden Bıyık, "Yomra'mızda insanımıza yakışmayan mezbelelik vaziyette bir düğün salonu vardı. Burayı yıktık, aynı alanda çok amaçlı salon yapıyoruz. İçinde düğün salonu, konferans salonu, kına/nikah/nişan salonu bulunan, zemininde otopark olan modern bir yapıyı ilçemize kazandırıyoruz. Buraya finansman temini sağlamak için belediyemize ait 4 adet dairenin satışını istedik. Maalesef Belediye Meclisimizde çoğunluğu elinde bulunduran grup buna engel oldu. Salon inşaatımızı tamamlayamamızı arzu ediyor diye düşünüyorum. Her türlü engellemeye rağmen Yomra'mıza hakkı olan hizmetleri kazandıracağız" dedi.

DAİRELER ÇÜRÜSÜN, BAŞKAN HİZMET YAPAMASIN AMACINDALAR

Yomra Belediyesinin daireleri olmasının bir anlamı olmadığını ifade eden Başkan Bıyık sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Birileri 'biz belediyeye daire kazandırdık, o satmak istiyor' diye basına sufle veriyor. Belediyenin dairesinin olmasının bir anlamı yoktur. Önceki dönemde belediyeye ait arsanın trampa edilmesi suretiyle bu daireler elde edilmiş. O trampa işlemi neden yapılmış? Bundan belediye mi yoksa müteahhit mi karlı çıkmış? Önceki dönemde yapılan bu trampa  olmasa, belediyeye ait dairelerin içinde bulunduğu bloklar, o firma tarafından yapılabilir miydi? Ben göreve geldiğimde bu daireler resmiyette yoktu. Biz resmiyet kazandırdık. Tabiki şimdi bu daireleri satıp halka hizmette kullanmak istedik. Bu daireler satılıp parası halka hizmette kullanılmayacaktı ise belediyenin arsasının müteahhide devredilmesinin ne anlamı vardı? Zamanında niçin yapmışlar bu işlemi? Dairelerin satışına hayır oyu veren arkadaşlarımız, 'daireler orada çürüsün, Başkan hizmet yapamasın' düşüncesi ile hareket ediyorlar."

BİZ HİZMETLERİMİZİ YAPARIZ AMA MILLET BUNU UNUTMAZ

Pandemi nedeniyle bütün belediyelerin gelirlerinin azaldığını ifade eden Başkan Bıyık, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bu süreçte tüm belediyeler mülk satışı yaptı, yapıyor. Hem ekonomik kriz, hemde pandemi tüm belediyelerin gelirlerini ciddi şekilde azalttı. Bizler tüm bunlara ek olarak ilçemizin yıllardır özlem duyduğu hizmetleri tek tek ilçemize kazandırıyoruz. Yomra halkının o çok amaçlı salona ihtiyacı var ama belediyenin dairesi olmasına bu halkın ihtiyacı yok. Belediyenin falanca sitede dairesinin olmasının sokaktaki vatandaşa ne faydası var? Ben o çok amaçlı salonu kendime değil, bu halka yapıyorum. Allah'ın izni ile biz o salonu tamamlar halkımızın hizmetine sunarız lakin bu hizmete engel olmaya çalışanları bu millet unutmaz. Diğer belediyeler bu tür mülk satışlarını rahatlıkla yaparken bizim satış talebimize 'hayır' deniliyorsa, bunun açıklaması şudur: Bizim hizmetlerimiz engellenmek isteniyor. Bunun başka bir açıklaması olamaz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.