Zeminde teknik sıkıntılar var

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Yazıcı, Pazarkapı mevkiinde yapılması planlanan Kuyumcukent Sitesi Projesiyle ilgili detay verdi. İhalesi temmuzda gerçekleşeceği bilinen ve hem teşhir hem de atölyelerin olacağı 200 dükkan şeklinde tasarlanan Kuyumcukent Projesi’nin zemin etüt çalışmalarının yapıldığını açıklayan Yazıcı, zemininde teknik sıkıntıların olduğunu ve etüt çalışmalarının bitmesinin beklendiğini belirtti.

TEKNİK SIKINTILAR VAR

Pazarkapı mevkiinde yapılması planlanan Kuyumcukent projesinin zemininde sorunların olduğunu ve bunların üzerinde çalışıldığını açıklayan Yazıcı, “Kuyumcukent Sitesi Projemiz Büyükşehir Belediyesi tarafından Pazarkapı mevkiinde olacağı net ancak ne şekilde olacağı hangi teknik şartlarda gerçekleşeceği belirlenecek. Projenin detayları seçim broşüründe yer almıştı. O anlamda bizim talebimiz de yerine getirildi. Yine de teknik anlamda bazı sıkıntılar var orada. Zeminin de bazı sıkıntılar var. Mimarlarımız bu sorunların üzerinde çalışıyor. Denize doğru ineceğimiz için zemin ütüt çalışmalarının tamamlanması gerekir. Önümüzdeki günlerde detaylar belli olacak.” şeklinde açıklamalara yer verdi.

ALTIN FİYATLARI KAÇ LİRAYI GÖRECEK?

Fırlayan altın fiyatlarıyla ilgili konuşan Yazıcı, “Pademiden dolayı önümüzdeki yaz normalleşmeye döneceğimizi umuyorum. Altın fiyatları da çok hareketli. Altının gram fiyatları 360 ve 400 arasında devamlı hareket halinde olacak. Hatta biz 450 civarında olmasını dahi bekliyoruz. Yatırımcılarımıza altınlarını bankalardan değil kuyumculardan almalarını tavsiye ediyoruz. Bankalarda altın alım satımına binde 2 vergi oranı getirildi. Fazla bir karı olmadığı için kuyumculardan almaları daha avantajlıdır.” diye konuştu.

TRABZON HASIRI SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ

Salgın nedeniyle kuyumculukta yüzde 90 iş kaybının yaşandığını anlatan Yazıcı, Trabzon hasırının satışında çok düşüş yaşandığını kaydetti. Yazıcı, “Bu yıl çok güzel hazırlığımız olmuştu. Hatta 21 Mart’ta İstanbul’da fuarımız vardı. Salgın nedeniyle 2021’e ertelendi. Bu sezon bombayı patlatacak nitelikte çalışma yapmıştık. Ancak hesap ettiğimiz gibi olmadı. Online satışlarda da baya düşüş var. Haziran sonu temmuz gibi sezonun ortasında bir şeyler olur mu diye beklemekteyiz. Yüzde 90 iş kaybımız var.” şeklinde aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.