ZİMMET İDDİASINA İKİ SUÇ DUYURUSU

Zimmet suçuna hem personel, hem milli eğitim suç duyurusunda bulundu

9 PERSONEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Trabzon  Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli S.B. adlı kadın, zimmet, görevi kötüye kullanmak ve sahtecilik iddiasıyla 9 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. S.B., bazı personelin görevden alınma yazılarının bulunmasına rağmen halen görevde tutulduğunu ileri sürdü. Zimmete para geçirildiğini ileri süren S.B., ismini verdiği şüphelilerin ve yakınlarının banka hesaplarının incelenmesini istedi.

ZİMMETE GEÇİRİLEN  PARA BİR MİLYON 

S.B. müfettişlerin inceleme yapmadan kurum tarafından rapor oluşturulduğunu ileri sürerek, çifti bordro düzenlenerek zimmete geçirilen bir milyon TL olduğunu iddia etti. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de zimmet suçundan bir kişi hakkında suç duyurusu yaptığı ortaya çıktı. S.B. ayrıca milli eğitim müdürlüğünde bulunun ve adını savcılığa bildirdiği bir kişinin dosyasının incelenmesini talep ettiği öğrenildi.  Trabzon’da zimmet suçu işlediği iddia edilen personel için iki ayrı suç duyurusu yapıldığı ortaya çıktı.

SAVCILIĞA İKİ AYRI DİLEKÇE VERDİ

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli S.B. adlı kadın, zimmet, görevi kötüye kullanmak ve sahtecilik iddiasıyla 9 kişi hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. S.B., bazı personelin görevden alınma yazılarının bulunmasına rağmen halen görevde tutulduğunu ileri sürdü. 2015 yılından itibaren maaşını eksik aldığını ve görevlinin zimmete para geçirdiğini ileri süren S.B., ismini verdiği şüphelilerin ve yakınlarının banka hesaplarının incelenmesini talep etti. 

ŞİKAYETÇİ MEMUR BİRİNİ İŞARET ETTİ

itirazların değerlendirilmediğini belirten S.B. müfettişlerin inceleme yapmadan kurum tarafından rapor oluşturulduğunu ileri sürerek, çifti bordro düzenlenerek zimmete geçirilen bir milyon TL olduğunu iddia etti. Memur olduğu halde valilik onayı ile bir okulda görevlendirildiğini ve temizlik işlerinin kendisinden yapılmasını istendiğini belirten S.B., görevlendirme süresi dolmasına rağmen eski görevine dönemediğini ileri sürdü. S.B. ayrıca milli eğitim müdürlüğünde bulunun ve adını savcılığa bildirdiği bir kişinin dosyasının incelenmesini talep ettiği öğrenildi. Bu arada Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de zimmet suçundan bir kişi hakkında suç duyurusu yaptığı ileri sürüldü. günebakış

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.