Zorluoğlu'na Ganita Tepkisi!

Zorlu'dan, Zorluoğlu'na Ganita Tepkisi!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li üyesi Cüneyt Zorlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Ganita ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.  
Zorluoğlu’nun,  “Ganita’nın alt bölümünü projelendiriyoruz. Orada güzel bir alan yaratacağız. Üst tarafta da Kalepak’ın olduğu yer Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün. Projelendirmek için Kalepark’ı ben alırım. Oradaki Orduevi’nin karşılığında bir Orduevi yapabilirsek orayı da alabiliriz”  sözlerini hatırlatan Zorlu, “Gülcemal  dolgusunun  kaleparka dayanacağını belirtmiştir” dedi.


Kalepark’ın özelliği ve güzelliğinin mevcut durumu olduğuna dikkat çeken Zorlu, “Kalepark’ın özelliği ve güzelliği mevcut  durumudur. Yapılacak en büyük  yanlış, dolgunun o koyu kapamasıdır. Bu şehrimize yapılan darbedir, daha öncede belirttiğimiz gibi Gülcemal  dolgusunun Foruz’u geçmemesi gerekir.   
Ayrıca yapılan meydan  ve aşıklar  parkı   peyzaj çalışması  bu konuyu  bilmediklerini  ortaya  koymuştur. 
Botanikpark çalışmalarıda  sehre yakışmamıştır. Bu nedenle diyoruzki Kalepark’a sadece askeriyeyi çıkararak  binalar yıkılmalı  ve mevcut hali korunmalı  yeni yapı  ve beton imalatlar  yapılmamalı. 
 Yapılacaksada Trabzon un   deneyimli mimarlarının  denetimi  ve kabulüyle  olmalı. Elimizde  kala kala  burası  ve Boztepe  askeriye tesisleri kaldı. Buraların halkın  kullanımına  açılmasını  isteriz, fakat bu iktidara ve belediyelerine  güvenemiyoruz!   Kıymayın şehrimize  diyoruz” ifadelerin kullandı. 61saat

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105