3 Büyüklere ağalık yaptık

Mehmet Ali Yılmaz; Ünal Karaman'ı alırken 3 Büyüklere ağalık yaptık

Devlet Eski Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.Bordo-Mavili kulübün bu sezon transfer politikasının yanlışlığına dikkat çeken Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz şunları söyledi:

17 TRANSFERE İHTİYACIMIZ YOKTU

“Geçtiğimiz sene bizim takım iyiydi, kuvvetliydi. Çok transfer yapıldı. Hepsi de dışarıdan yabancı. Trabzonspor’un kadrosuna baktığımda kaleci hariç bir şey anlamıyorum zaten. O ruhun bizim zamanımızdaki ruh gibi olması mümkün değil. Taraftarın, seyircinin ne şekilde karşıladığını bilmiyorum ama 17 yabancı alıp da geçen seneden daha kötü başlangıç yapmak üzücü. Düzelir diye umut ediyorum ama 17 yabancı almışız iyi takımın üzerine, bunları kim seçti? Ünal mı istedi, başkan mı istedi? Orada endişelerim var. Tüm niyetler iyi ama geçen sezonki kadroya göre 17 transfere ihtiyacımız yoktu”

YUSUF’UN YERİNİ DOLDURAMIYORSUN NEDEN SATIYORSUN

“Altyapı alışkanlığına devam etmemiz gerekirdi, bu anlayıştan neden vazgeçildi ben de anlamadım. Satılan çocuğu (Yusuf Yazıcı) satmamak lazımdı diye düşünüyorum. Güçlü ekibiz, hedefimiz şampiyonluksa iyi oyuncularımızı satmayız. Çok fazla varsa iyi oyuncu satarız. Yerine de dolduracak oyuncu alırız. 17 oyuncunun Trabzon’a alışması zor. Orada bir yanlış var? Kim bu kadar transferi yapmaya karar verdi? Bunları nereden bulduk? Hangi menajerler bizi kandırdı, kazıkladı?’ tam bilmiyorum. İnşallah öyle değildir. Zaten borçlu bir kulübüz borcu arttıracak girişimlerden kaçmak lazım. Kendi altyapısı ve çevremizdeki altyapılardan, geçmişteki gibi karakter oluşturması çok iyi olacaktır diye düşündüm”

BÜTÜN KULÜPLER BATTI


"Bütün futbol batmış, Beşiktaş başkanı istifa etmiş. Durup dururken istifa etmek sorumsuzluktur. Kongreye gidilir o başka. Hesap vermek lazım. Sebebi ekonomik ise onun da hesabını vermek lazım. Kulüpleri çiftlik haline getirip, herkesin istediğini yapabilir, denetimsiz duruma gelmesi beni üzdü. Dolayısıyla Milli takım da yok. Hangi kulüpten milli takım oyuncu alacak? Hepsinde 13-15 tane yabancı var. Hesaplayın bakalım ligimizde kaç tane iyi milli oyuncu var. İsmi bilinen kaç tane Türk oyuncu var. Trabzonspor’a bakıyorsun bir kaleci, gerisi yabancı. Galatasaray’da hiç yok.  Yabancı daha kolay mı geliyor? kuşkum var. Daha kolay mı kazık atılabiliyor. O açıdan bakmak lazım. Menajerler aracılığı ile fiyatı belli olmayan, fiyatı kendimizin koyduğu oyuncuları almak daha mı uygun. Ama sahadaki uygulukları yok. Federasyon ve kulüpler görevini yapmıyor. Uzun süredir başarıdan söz etmek mümkün değil. Gençliği tamamen yok etmek mi hedefimiz. Sıradanlaştık, bazı önemli çıkış ve başarılarımız vardı, onları da mı götürdük ne yaptık. Taraftar her halde eskisi kadar kulüplerine sahip değil. Kulübün genel kurulları da, borçlu olduğu için kaçtığı için her halde yönetimler birilerinin himayesinde, ancak görevde kalabiliyor. Neyi istismar ettiklerini tam araştıramıyoruz. Çok dikkatli olmakta fayda var. O kulüplere büyük emekler verilmiştir özellikle de Trabzonspor’a. Çok ciddiyetsiz hale dönüştük. Ciddiye alınmayınca da yönetimler, kendilerinin her şeyi bildiklerini zannedip, geçmişlerinden tecrübeleri olan kimsenin görüşüne ihtiyaç duymuyorlar. Böyle giderse sonuçta TV’lerde bu konuşmaları yapamaz hale geleceğiz çünkü önemi kalmayacak”

ÜNAL’I ALIRKEN 3 BÜYÜKLERE AĞALIK YAPTIK

“Ünal Karaman iyi bir insan. Transferini ben yaptım. İstanbul birbirine girmişti. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’a ağalık yaptık. Tekne turları yaptık aldık. Karakterli çocuktur. Kendi başına karışılmaz yeteneği var mı? Hocaları seçtik mi önceden konuşuruz, tespitleri hocaya yaptırırız.  Çünkü sorumluluk onun. Biz kendimiz ‘yaptık aldık bunu al senin olsun’ demeyiz. Bilinen oyuncuyu alırız, o ayrı hocalar hep istiyor zaten. Ünal ile bir görüşmek lazım. Nedir bu durumu sahipleniyor mu? Maçtan sonra beyanatını sevmedim “yenilgiyi hak etmedik” bu cevap değil. Yenildikten sonra bu denir zaten önemli değil”

TRABZON’U ÖZLEDİM GELMEK İSTİYORUM
“Ünal’ın yanına yardımcı alınmalı doğrudur. Trabzon’da bunu yapacak çok arkadaş var. Trabzon bu işin kaynağıdır. Geçtiğimiz günden bu güne gelen isimleri ünü aşan bir sürü eski hocamız ve oyuncumuz var. Orada bir teknik kurul oluşturmakta fayda olur. Hem hocamıza moral olur, destek olur hem de fikir paylaşımı yapılır. Yönetimde istifade eder bundan”. Trabzon’u özlediğini de dile getiren Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, “Trabzon’u özledim, gelmek istiyorum. Şu kritik aşamaları bir aşayım geleceğim“ ifadelerini kullandı.Karadeniz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.