Ağaoğlu: O devir bitti!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu basın karşısında önemli açıklamalar yaptı.

Ahmet Ağaoğlu, "Finansal olarak adım atması mümkün dahi olmayan Trabzonspor'dan sürdürülebilir ve ileriye doğru borçlarını yapılandırmış, oyunculara olan ödemesini en geç 6-7 gün geciktiren, idari personeline borcu olmayan bir duruma geldik. Bir oyuncumuza elden 650 bin Euro ödediğimiz yazıldı. Trabzonspor'da artık elden ödeme, elden para alma devri kapanmıştır" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Medical Park Stadı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda anlaşılmayan konulara açıklık getirmek istediğini belirten Ağaoğlu, "Öncelikle, bu bir yıllık süreç içerisinde kulüp yönetimini devir aldığımızda neyle karşı karşıyaydık, nereye geldik. Geldiğimizde 900 milyon borcu, UEFA'da 30'un üzerinde oyuncu alacakları ile alakalı dosyası olan ve kapısına her gün haciz için avukat geldiği, üç sene önce futbolu bırakmış yönetim sürecimizden, 6 sene öncesinden karşı karşıya kalan ve kadrosundaki oyunculara 6-7 aylık borcu olan bir tablo ile karşı karşıyaydık 900 milyon civarındaki borcu sürdürülebilir bir yapı içerisine oturtan, transfer yasakları ve men cezasına sebep olabilecek cezaları temizlemiş, UEFA'dan yasak alan bir kulübü, o yasağın eşiğinden döndürdüğümüz bir durum var. Bankalar Birliği ile yapılan yeni yapılandırmanın en önemli aktörü Trabzonspor'dur. Bu senenin Ocak ayından, Mayıs ayına kadar yoğun bir çaba göstererek Bankalar Birliği ile Mayıs ayında masaya oturduk. Haziran ayı sonunda yeni yapılandırmayı yapan ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun  talimatına harfi harfine uyan ilk kulüp biz olduk. Lisans talimatının ivedilikle 30 Haziran'a kadar yürürlüğe koyulması için en çok çalışan kulüp de biziz. Trabzonspor kulübü bu sürecin en önemli yol göstericilerinden biri oldu, belki de tektir" diye konuştu.

"TRABZONSPOR'DA ELDEN PARA ALMA DEVRİ BİTTİ"

Ödemelerdeki aksamaları ortadan kaldırdıklarını belirten Ağaoğlu, "Finansal olarak adım atması mümkün dahi olmayan Trabzonspor'dan sürdürülebilir ve ileriye doğru borçlarını yapılandırmış, oyunculara olan ödemesini en geç 6-7 gün geciktiren, idari personeline borcu olmayan bir duruma geldik. UEFA gözlem altında olmak şartıyla yasağımızı kaldırdı. Ön elemede dört zorlu maçtan sonra gruplara kaldık. Bir oyuncumuza elden 650 bin Euro ödediğimiz yazıldı. Trabzonspor'da artık elden ödeme, elden para alma devri kapanmıştır. Yeniden yapılandırmayı imzalayan kulüplerin bütün gelirleri bankalar birliğine gider. Birlik; gelen gelirleri, gelir-gider durumuna göre, gelirinin %30'unu harcamak dolayısıyla serbest bırakır. Federasyonun açıklamış olduğu limitler var. Trabzonspor'un Nisan ayı itibarıyla neredeyse sıradan bir Süper Lig kulübünün altında bir limit tahsis edildi. Ağustos ayında yaptığımız sponsorluklar, kombine ve reklam gelirleri ve oyuncu satışıyla birlikte Trabzonspor bu sene tarihinde ilk defa gelirini 330 milyon lira rakamına yaklaşmıştır. Trabzonspor A.Ş. ilk defa 106 milyon lira gelir açıklamıştır. 2010 yılından sonra oldu. Verdiğimiz en önemli söz buydu. Eğer sürdürülebilir bir ekonomik yapısı olmadıktan sonra Trabzonspor'un hiçbir yere gitmeyeceği ve daha karanlık bir gelecek beklediğini açık olarak ifade etmiştim. Trabzonspor'un hiçbir şekilde zirve yarışı arkasında kalmayacağını, sürdürülebilir bir başarı için de 3-4 seneye ihtityaç olduğunu belirtmiştik" ifadelerini kullandı.

"KAR AÇIKLAYAN BİR KULÜP HALİNE GELDİK"

Kar açıklayan bir kulüp haline geldiklerini ifade eden Ahmet Ağaoğlu, "Sürdürülebilir bir yapıyı bugün itibarıyla oluşturduk. Bugün itibarıyla kar açıklayan bir kulüp haline geldik. Geçen yıl bütün zamanımızı oyuncu ödemeleri, haciz kaldırma işleriyle geçirdik. 70 milyon liraya yakın menajer komisyonu ödemek zorunda kaldık. Bugün eleştirilen Trabzonspor'un 16-17 içerisinde o noktadan bu noktaya geldik. Eleştiriler yapılacaksa da bunun şekil değiştirmesi gerekiyor. Trabzonspor'un elde edebileceği gelirlerin %70'i borç ödemeye, %30'u kulüp harcamalarına gidiyor. Borç azalınca da kulüp harcamaları için ayrılan yüzde de artacaktır" şeklinde konuştu.

ÜNAL HOCAMIZA GÜVENİMİZ TAM

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, teknik direktör Ünal Karaman'a güvenlerinin tam olduğunu vurguladı ve "Teknik direktörümüz Ünal Karaman ile sözleşme imzalarken çok sayıda kriteri göz önüne aldık. Ünal Karaman'a inancımız ve güvenimiz tam. İstikrarın olmadığı yerde başarının da gelmesi mümkün değildir. Ünal Karaman ile ilgili yapılan eleştiriler çok yersiz ve haksızdır. Trabzonspor hiçbir şekilde zirve yarışının arkasında kalmayacaktır." açıklamasında bulundu.

Ağaoğlu, mali durum ile ilgili de "Trabzonspor'u çok büyük sıkıntılar içerisinde aldık ancak şu anki geldiğimiz durum biraz daha rahat. Finansal olarak adım atması mümkün olmayan Trabzonspor'dan bugünlere geldi. Finansal yeniden yapılandırmanın en önemli aktörü Trabzonspor Kulübü olmuştur. Trabzonspor'un elde edeceği tüm gelirlerin yüzde 70'i borç ödemelerine ayrılıyor. Bugün futbolcularımızın maaşları en fazla 6-7 gün gecikmeli olarak ödenmektedir." dedi.

RODALLEGA GERÇEĞİ

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu , gerçekleştirdiği basın toplantısında geçen sezonun sonunda yolların ayrıldığı Hugo Rodallega ile ilgili gerçeği açıkladı.Rodallega hakkında ortaya atılan "100 -200 bin daha verilse kalacaktı" tarzındaki iddialara yanıt veren Ağaoğlu " Biz Rodallega ile geçen sezonun ortasında sözleşmesini uzatmak için talepte bulunduk. Rodallega mayıs ayında görüşmek istedi, sonra da ligin bitmesini istedi. Biz Rodallega ile ücret konusunda anlaştık. Ama menajerinin komisyon talebi vardı. Yüzde 30lara varan bir komisyon istedi. Ancak Trabzonspor menajerlere bu rakamları ödemez. Böyle bir dünya yok" ifadelerini kullandı.

OBI MIKEL VE STURRIDGE AÇIKLAMASI

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bu sezonki flaş transferler Obi Mikel ile Daniel Sturridge'nin takıma istenen katkıyı sağlamaması nedeniyle eleştirilmesine yanıt verdi.Mikel ve Sturridge'nin formsuz olduklarını kabul ettiğini söyleyen Ağaoğlu " Formsuzlar kabul ediyorum. Bir alışma dönemleri var.. İlerleyen dönemde takıma katkı yapacaklarına inanıyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105