ALBAYRAK ÖZAK'I SUÇLADI

Trabzonspor'un batışındaki 1 numaralı sorumlu Faruk Nafız Özak'tır

Karadeniz’e açıklamalar yapan eski Başkan Nuri Albayrak bir hayli doluydu.

İşte Albayrak’ın o sözleri: Bu kulüplerin başkanları kendi şirketleri olsa, bu şirketleri bu kadar borçlandırmazdı, bu kadar batağa sürüklemezdi. Şu anda Türk spor kulüplerinin düştüğü durum, bunları yapılandırması değil. Önce kuralları koyacaksın, ondan sonra yapılandıracaksın. Bu şu demektir bu kulüpler tekrar borçlanacak, tekrar daha büyük batağa sürüklenecek. Eğer bu kulüplerin borçlarını yapılandırıyorsanız, bu kulüpler daha çok borçlanacak demektir.

Trabzonspor’un 1.2 milyar borcu var bu saatten sonra bu kulübün başına gelecek olan başkan bu borcu yukarıya çıkarmayacağının taahhütünü verecek olan başkandır, çıkartırsa cebinden ödeyecek hedef bu borçları aşağıya çekmek olacak. Bu durumdan taş patlasın aylık 150 milyonluk bir geliri olur. Bu borcun yıllık faizi 300 milyon senin ne kadar gelirin var 150 milyon takım öyle bir batağa gitti ki çıkış imkanı yok. Önce kurallar,nizamlar ve kanunlar çıkacak ondan sonra bu kulüpler borçlandırılacak. Şu anda borçlandırmak bu kulüplerin hepsinin sonu geldi demektir.

Türk futbolunda sadece ekonomik yönetim değil, hakemi bir alem, kulüp yöneticileri bir alem, teknik heyetler, menajerler bu futbolun içine kumar girmişse bu iş bitmiş demektir. Tepeden tırnağa kadar yeniden bu iş yapılanmazsa siz bu kulüpleri ne kadar borçlandırırsanız Türkiye’deki ilk ekonomik krizde gidecek olan ilk önce spor kulüpleridir. Benim başkanlık dönemimde sıfır borçla kulübü bıraktım ve bu duruma gelmesinde tek sorumlu Faruk Nafiz Özak’tır. Trabzonspor’dan tek beklentim vardı o şehre hizmet etmek, Trabzonspor’da da güzel bir yapılanmayla ileriye yönelik projeme sahip çıkıyım dedim stad projesini ben yaptım elimizden gelen gayreti gösterdim. Bu aşamadan sonra bu futbolun kirliliğinden sonra ben orada faydalı hizmet yapacağıma inanmıyorum. Hakemlerin eli kimin cebinde, menajerlerin eli kimin cebinde, teknik direktörlerin eli kimin cebinde, ne dümenler çeviriliyor bunlar aşılmadan 25 tane çocuğu herkes kandırabiliyor, menajeri kandırıyor, yönetici kandırabiliyor. Şehir ufak ama ismi büyük Trabzon’daki insanlar küçük düşünüyor küçük olsun benim olsun, borçlu olsun kimse sahip çıkmasın istiyor. Sıfır borçla takımı bıraktım, sattılar Gökdenizi, Sadri Şener’in o sene sonunda açıklaması var ‘’Sıfır borç ile bu takımı aldım diyor.’’

BENDEN HELALLİK İSTEMEYİN

800 dönüm arazinin kullanma hakkını aldım verdim onlara kalktılar geri iade ettiler o 800 dönümlük araziyi 150 milyona kiraladık orada benim çok büyük proje hayallerim vardı orada ne kadar insan varsa hepsini yerle bir ettiler ve ondan sonra o adamların hepsi geldi benden helallik istedi. Benden onlara şunu şöyledim’’Sizler bana bir şey yapmadınız, gidin Trabzonspor’dan helallik isteyin, Trabzonspor’u bitirdiniz siz’’dedim Trabzonspor’un geldiği bu duruma lanet okudum şu andaki bu durumun faturası size ait Faruk Özak’a söyledim 1’inci Faruk Özak’a 2’inci de orada Faruk Özak’ın kullandığı adamlara söyledim. Benim orada sadece bir hesabım vardı o da Trabzonspor’un kazanmasıydı başka bir hesabım yoktu. O saatten sonra da Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta kulübü batırdılar gittiler.

BURAK’I HEMEN GÖNDERİRDİM

2008 yılında gitmeden son 3 ayda Onur’u takıma ben aldım. Samimi söylüyorum bir kulüpte bir futbolcu takım içindeki insan birbirlerinin ötekilerin döndüştüğünü görürse takım içinde birliktelik olmadan takım içerisinden kimse kimseyi birbirinden üstün görmemek kaydıyla eğer futbolcular içerisinde böyle bir ayrım oluyorsa o takımın başarılı olma şansı yoktur. Onur ve Burak Yılmaz’ın neler yaşadıklarını bilmiyoırum ama Burak Yılmaz’ın stadda yaptığı o hareketler o anda bende başkan olsaydım Onur için bir şey demiyorum da Burak’ı benden ertesi hemen kadro dışı bırakırdım. Trabzonspor’un kurtuluşu alt yapıdır. Yurtdışından oyuncu almana gerek yok en fazla verilecek olan para 2.5 milyondur. Faruk Özak benim başkan seçilmemem için herşeyi yaptı. Özkan Sümer’i kullandı ama bunda başarılı olamadı. bu arada eski başkan Nuri Albayrak'ın‘Faruk Nafız Özak’ın kullandığı’ şeklinde belirttiği ismin Özkan Sümer olduğu biliniyor.Osman BAŞKIR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105