Ali Sürmen'den Sörloth yorumu

Trabzonspor kurul başkanları toplantısı gerçekleşti.  Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor Denetim Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Disiplin Kurulu Başkanı Haluk Raci Gençosmanoğlu, Trabzonspor Sicil Kurulu Başkanvekili Hasan Basri Halisçelik, Trabzonspor Arşiv ve Müze Kurulu Başkanı Mehmet Salih Uzun, TFF Başkanvekili Yılmaz Büyükaydın ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’nun yer aldığı toplantıda gündemdeki konular, kulübün ekonomik, idari ve sportif yapısıyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

YABANCI BU MANEVİ BAĞI KURMAZ 

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, “Geçtiğimiz sezondan bu sezona kulübümüzün mali,idari ve sportif yapılarını konuşma fırsatımız oldu. Bu arada büyük sorun spor camiasını bekliyor. Hala daha yayıncı kuruluşla ilgili bir anlaşma yok. Bilindiği üzere tüm kulüpler bu sezon seyircisiz maçlarını oynayacak buradaki tüm gelirlerler de elden kaçtı. Kulüpler yayıncı kuruluş gelirinden de mahrum kalırsa oradan gelmesi planan parada sorun olursa neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Sörloth konusunun da gündeme geldiğini ifade eden Sürmen “Sörloth değerli bir oyuncu, aldığı ciddi teklifler aklını çeldi. Daha önce bu durumu Mehmet Ekici’de ondan önce de Ogün ve Abdullah transferlerinde yaşadık. Burada tüm kontrol yine Trabzonspor’da,ancak oyuncunun hareketi de bazı hamlelere mecbur kılıyor. Özet olarak bizim yabancılara verdiğimiz değeri, kendi çocuklarımıza vermemiz gerekiyor. Ali Kemal,Serdar Bali,Hami Mandıralı, Yusuf Yazıcı örneği var. Onlarda satıldı ama onlar, Trabzon’un evladı olarak “ben Trabzonsporluyum” diyebiliyorlar.Yabancı bu manevi bağı kurmaz." dedi.

LİMİTİN ÜZERİNE ÇIKMAK DOĞRU SONUÇ DOĞURMAZ

Harcama limitlerinin Trabzonspor’un adım atmasında önemli rol oynadığını kaydeden Sürmen “TFF’nin yürürlüğe koyduğu bir sitem var, bunu uygulamak zorundasın. Gelirlerin azaldığı böyle bir dönemde fevri çıkışlar yapıp limitlerin üzerine çıkmak doğru sonuç doğurmaz.Bir oyuncuya 2,5 milyon Euro verdiği zaman diğer oyuncuya ne vereceksin. Bunların hepsinin hesaplarının tek tek yapılması gerekiyor. Camiamız her hal ve şartta Trabzonspor’un menfaatlerini düşünmesi ve doğru adımlara destek olması gerekir" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
TffAli SürmenDivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.