Av, Avcı oldu… 

Ankaragücü maçı öncesinde Erzurum kadrosunu koruyup koramayacağını düşündüğüm,  Abdullah Avcı takımın başında çıktığı ikinci maçında da ilk kadroyu sahaya sürdü.  Erzurumspor ilk 11’i bu kez deplasmanda Ankaragücü karşısında da sahadaydı.

Özellikle ilk devrede sıkı bir alan savunması yapan Ankaragücü, Trabzonspor'un organize atak yapamadığını görünce, ikinci yarı biraz daha açık futbol oynamaya başladı. Ancak ilk önceliği takım savunması olduğunu her konuşmasında söyleyen Abdullah Avcı, ikinci maçında da kalesinde gol görmeden ve en önemlisi pozisyon vermeden maçı kazanmasını bildi.  
Orta alanda Baker-Parmak ikilisine Ekuban’ın vermiş olduğu savunma yardımı zaman zaman çok koşmaya bağlı yorgunluk ile hücum yönünü etkisiz kılsa da savunma probleminin kısmen çözüldüğünü bizlere gösterdi. Pereira’nın sağdan gönderdiği pasa Nwaekeme’nin vurduğu şut ilk yarının tek pozisyonu olarak hafızalarda kalacak derken, Abdülkadir Ömür’ün baskı yaparak kazanılan serbest vuruşu, Lewis Baker usta işi bir vuruşla gole çevirdi ve takımımızı öne geçirdi. 
Tabiki İkinci yarıya ev sahibi ekip Trabzonspor'un da üstüne gelmemesinden cesaretle atak başladı. Börven’i çıkarıp Bolingi’yi oyuna alan Ankaragücü aynı Erzurum maçı gibi sahamızda oynamaya başladı, ikinci yarıyı. Ancak Trabzonspor hiçbir pozisyon vermedi. Ve Avcı gibi tek atışla 3 puan hanemize yazıldı.  
Biraz da  takım ile alakalı farklı konulara değinmek istiyorum…
Abdullah Avcı’nın gelişiyle belki de en dikkat çekici gelişim taktik disiplin konusunda oldu. Takımın boyu gözle görülür şekilde kısald. Bunun yanında saha içi parselasyonu iyi yapıp bloklar arası mesafeyi düşürüp ayağa paslarla ara ara da olsa hem baskıyı kırıyoruz, hem rakibi yoruyoruz. İki maçta da savunma önünde oynayan Parmak ile Baker ikilisi ile kalemizi gole kapadık. Bunun yanında Marlon ile Pereira’nın zaman zaman  ileriye çıkarak, hücum hattında genişlik sağlaması, Abdulkadir Ömür’ün önceki haftalara oranla biraz daha hareketli olup taktiksel olarak 10 numara pozisyonunda pas bağlantılarında etkili olması ilerisi için bizlere ümit verdi. Yine Hugo ile Edgar savunmasının hatasız oynamasını yazımıza ekleyelim. İkisine de Maşallah. Avcı ile beraber gördük ki, disiplinle birlikte sahada bir taktik varyasyon oldu mu, oyunun iki yönünde olan oyuncular ile savunma da oluyormuş. Hücumda üretkenlik de bence zamanla gelecektir. Tabi hücum gücünün zayıflamasının bir sebebi de Nwakaeme’nin sahada hayalet gibi dolaşlasıdır. Şu anda kredisinden yiyor ,hayırlısı diyelim acilen toparlanması lazım.

Avcı'nın işaret ettiği devre arası takıma katkı sağlayacak gösterişsiz ancak işe yarayan transferler yapılabilirse takım çok daha iyi olacaktır. Yine Abdullah hocanın savunma öğreti becerisi şimdiden kötü oynayan takımımıza 6 puan kazandırdı. Bu çok önemli bir husus ilerleyen günler hücum becerisi de eklenince her şey çok daha güzel olacağa benziyor…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.