Avcı Basınla Buluştu!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu. TFF’nin Hasan Doğan tesislerinde yeni sezon hazırlıklarının sonuna gelen Bordo mavililerde, Teknik Direktör Abdullah Avcı basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İşte Abdullah Avcı'nın açıklamaları...

Haziran 28 Trabzon’da başladık. Hem çalıştık hem sağlık kontrolleri testler, arkasından burada tam bir aydır buradayız. 3. Etabı da tamamlamak beni mutlu ediyor. Geçtiğimiz sezon 6 aylık bir süreç, Trabzonspor'da hem güncelde çalışırken hem de planlama ve organizasyonda hem transferle ilgili hem kamp dönemiyle ilgili çalışmalarımızı da yapmıştık. 3,5 ay Riva tesislerini organize ettik. Burada 1 ay 3 etap 4 hazırlık maç. Oturan oyun felsefesini, hemen hemen kampın başında scaut ekibi ve yönetimle yaptığımız çalışmalarla 5 oyuncu ikinci etabın sonuna doğru geldi. Erkenden hamle yaparak sisteme, organizasyona, bütçeye uygun bir şekilde bonservis bedeli ödemeden uygun şartlarda kattık. Bugün gelen oyuncularla saha içi organizasyonlarda bize yardımcı olacakları, rekabetin artığı, kalitenin yükseldiği grup enerjisinin de artığı bir durum. Çok dikkat ettiğimiz 2 konu başlığı var. Bireysel performans, takım performansı, sahada vazgeçmeyen coşkulu oynayabilecek, aynı uzanmada kaybetmeyi kabul etmeyen bir oyuncu yapısına oyun karakterine uygun şekilde hareket edecektir diye düşünüyoruz. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 3 etap sorunsuz, büyük bir sakatlık yaşamadan teknik, taktik ve zihinsel olarak iyi çalıştığımızı düşünüyoruz. İki gün iznin ardından 31’inde Trabzon’da Avrupa Kupası öncesi çalışmalarımıza tekrar başlayacağız. Hazırlık maçlarında süreleri dengeli bir şekilde paylaştık. Bu maçların olumlu ve olumsuz taraflarını taktiksel olarak görüp ona göre planlarımızı yapmaya çalıştık. Bugün bizde dünyada olduğu gibi beraber oynayabilen bir takım yaratabilmek. Belki çok pozisyona gireceksiniz ama burada savunma güvenliğini nasıl alacağınızı ifade ettim. Bunları gördük ve üzeirlerinden çalışma yapacağız.

Trabzonspor’un oldu yerde her zaman yarış vardır. Biz aynı zamanda tempolu coşkulu oyunun yanına akıllı oyunu da sokmak ve yapmak istiyoruz. Geliştirmek istiyoruz. Şu an itibariyle son derece, yöneticilerimiz olsun, başkanımız olsun, scout ekibi olsun uyumlu şekilde çalışıyor. Şunu söylüyorlar: Trabzonspor tarihinde bu kadar erken transfer organizasyonu olmadı. Onun için bunların bir sonrasına bizi daha rahat ettirecek durumu oluşturmak istiyoruz. Trabzonspor’un olduğu yerde yarış vardır. Bizde bu yarışta, oyun hakimiyetini elinde tutan takım oluşturmak istiyoruz. Başlangıçlar önemlidir ama futbol dalgalı bir oyundur. Bunun içinde zaman zaman dalgalanmalar olacak. Oyun olarak, skor olarak, bireysel performans olarak olacak belki. Taraftarlarımızın sabırlı, ki zaman değil sabrın destek veren durumun oluşması. Üst üste kazansakta bu olumlu desteği istiyoruz. Arada dalgalanmalar da olsa istiyoruz. Tabiki Trabzon’un olduğu yerde zirvedir hedef. Bunu en iyi şekilde adım atacağımızı düşünüyorum. 4 hazırlık maçıyla veya yaptığın 27 - 28 antremanla bir müsabaka dönemine hazırlanmaz. Şu an senin yüksek rakibin olma ihtimali 14 maç oynadı. ve Şu anda liginde lider. Her sene Avrupa Kupası oynuyor. Trabzonspor’un deneyimi ve tecrübesi, kaliteli oyuncuları var Uğurcan Çakır bizim takımın alt yapısından gelmiş takım kaptanı. Milli takım sürecini de bence bireysel performans olarak iyi tamamlamıştır. Takımın enerjisi buna çok önemli katkı sağlamaya çalışıyor. Çok iyi çalışıyor. Kulübün menfaatlerinde başka bir şey olacaksa bunu başkanımız ve yönetim değerlendirir. Ben mevcuttan şu an itibariyle son derece mutlu ve memnun şekilde devam ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

U19 TAKIMINA DİKKAT ÇEKTİ...

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı U19 takımına dikkat çekere ''Bu takım oyunudur. Takım oyunu içinde en dikkat ettiğim grup enerjisi ve beraber hareket edebilmek. İletişim son derece önemli. Ben iletişime açık teknik direktörüm. Gelen çok deneyimli oyuncular var. Bu uluslararası anlamda yaşamışlar. Mevutta geçen seneden beri Abdullah Avcı’nın ne istediği, benim oyuncuları tanımam, kulübümüz bize sorunsuz ortam sağladı. Uyumlu gidiyor ve aile ortamında gidiyor. Bu böyle olacak. Böyle olunca başarı gelecek. Gençlerin adaptasyonu v bize verdikleri cevaptan son derece memnunum. 3 tanesi bizle bu sene başladılar çıktılar. Performanslarından memnunum. U 19 takımını söyledik memnun ettik. Dönüşte 4 tanesi bizemle antrenman yapıyordu. Onlarla ilgili Şampiyonalar Ligi. A Takım ve oyuncuların gelişimi ile ilgili çalışmamız var.'' ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR'DA MUTLUYUM!

Enerjim çok yüksek. İşime daha fazla odaklanma, daha fazla iletişim kurmam, Trabzonspor’un tarihine geçmişine, duygusuna göre hareket etmem. Bunun içinde yer almak istiyorum. Yüksek enerji veriyor bana ben Trabzon’da geldiğim günden itibaren çok mutluyum. Umarım bu mutluluğum devam eder.'' açıklamasını yaptı.

TRABZONSPOR'DA HER ZAMAN FUTBOL AKILLARI OLMUŞTUR...

Trabzonspor’da her zaman futbol akılları olmuştur. Geldiğim günde ve ekibime de söyledim. Burası sıfır değildir. Burada önemli şeyler yapıldı. Etüt odaları var. Önemli futbol akılları geçti. Ben sadece onlara dokunacağım, dizayn edeceğim. Alt yapı ile Turgut hoca o arada köprü. Orada profesyonel yapı, beslenmesi doğru olan her şeyin datasının oluşturulduğu, fitnes salonunu yenilendiği, uygulamanın denetlendiği ortamı yöneticilerimiz bize adım adım hazırlıyorlar. Orası daha dizayn edildiğinde verimli toprakları daha da verimli hale getirmek istiyoruz. Trabzonspor’un, Türk futbolunun buna ihtiyacı var. Burada bir kaynak var ve onu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Biz çabuk, pragramitik davranıyoruz. Kararları erken alıp ona göre hareket ediyoruz. Gelidğimzde aramızdan ayrılan ve içine katılan oyuncular oldu. İki taraftan bakıyorum. Bir Trabzonspor menfaatinden sonra oyuncunun menfaatinden bakıyorum. Her seferinde bir aksiyon alıyoruz. O aksiyon, devam edecek. Az, kalitesi yüksek oyuncuyla çalışmak en doğrusu. O şekilde çalışmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.