BAŞBAKAN LEMİ NE YAZDI

Lemi Çelik'ten dikkat çeken Trabzonspor değerlendirmesi!

Trabzonspor’un ‘Başbakan’ lakaplı oyuncusu Lemi Çelik, Sözcü Gazetesinin spor sitesi olan Skor’da ki bugün ki köşe yazısında bordo-mavililere ele aldı.  ‘Şampiyonluk yakın’ başlıklı köşe yazısında Lemi Çelik,  Trabzonspor’un ilk yarıda ki performansının iki ana başlıkta değerlendirilebileceğini kaydetti. 

Lemi, “Trabzonspor’un ilk yarıdaki performansını ve durumunu iki ana başlıkta değerlendirebiliriz.

1-Ünal Hoca, Trabzonspor kültürünü, kimliğini ve ruhunu bilen bir insan olarak teknik direktörlük deneyimi ve kariyerini de buna ekleyerek mükemmel bir takım ruhu ortaya çıkardı. Özellikle gençlerin (Abdülkadir, Yusuf, Hüseyin, Uğurcan) bireysel performanslarının gelişmesinde ve takımlarına daha büyük katkı sağlamaları adına çok büyük başarı ortaya koymuştur. Uzun yıllar Trabzonspor'u şampiyonluğa oynatacak kadronun iskeletini oluşturdu. Trabzonspor'a, Türkiye liginde ilk yarı boyunca bütün spor kamuoyunun takdir ettiği futbolu oynatmıştır. Artık Sayın Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin Ünal Hoca ile uzun süreli sözleşme yapma zamanı gelmiştir.

2-Dışarıdan bakanlar Burak ve Onur'un kötü performansından dolayı Trabzonspor'dan ayrıldıklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Burak ve Onur'un ayrılma nedenlerine bakacak olursak:

A) Burak 6 milyon Euro, Onur ise 3 milyon Euro. İki futbolcunun toplam maliyeti kulübün yıllık gelirlerinin yüzde 40'ına tekabül ediyordu. Kulübün bu maliyetleri karşılayamaması ayrılıkların ana nedenidir.

B) Ayrılıkla sonuçlanan sürecin başka ve bana göre en önemli nedeni de şu: Onur ile Burak kulübü yönetir hale gelmişlerdi. Neredeyse kadro yapıp hocaya, “Bunu çıkar” deme hakkını kendilerinde buluyorlardı. Ayrıca kulüpteki birçok personele kendi şahsi işlerinde kullanıp, ahengi, düzeni bozmuşlardır.

C) Ünal Hoca, Onur'dan ve Burak'tan takım ruhunun oluşması adına ağabeylik yapmalarını ve gençlere destek olmalarını istedi. Ama bu oyuncular sadece kendilerini düşününce takım bütünlüğünü bozdukları için artık istenmeyen adam durumuna düştü. Abdülkadir, Yusuf, Rodallega, Sosa, kaleci Uğurcan ve Hüseyin yani özellikle genç isimler Burak ve Onur gittikten sonra gerçek yetenek ve yaratıcılıklarını ortaya çıkararak performanslarını arttırmıştır. Trabzon, yapılan bu doğru hamleler ile şampiyonluğa oynamaktadır. Kadronun oluşumunda 2. Başkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun da büyük emeklerinin olduğunu söylemeliyiz”

 

Anahtar Kelimeler:
BaşbakanLemi Çelik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.