Basel maçı yorumları

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Trabzonspor, gruplardaki ikinci sınavında İsviçre ekibi Basel'i ağırladı. 2-2'lik eşitlikle sona eren karşılaşmayı, yazarları değerlendirdi.

Karaman’ın oyunu! (Erman Özgür)

Ünal Karaman benim rakibim liginin lideri, grubun favorisi, her maçta gol atmış falan hiç bakmadan çok önemli bir karar verdi. Hazır değil ya da tecrübesiz demedi, stoperdir sağ bek olmaz demedi, yaptı rotasyonu.Sosa, Nwakaeme, Pereira gibi hiç dinlenmeyen özel oyuncularını dinlendirirken Sturridge, Doğan ve Campi’ye de ‘iyi oynarsanız forma sizin’ dedi. Rotasyonun karşılığını ilk yarıda oyun olarak da skor olarak da aldı. Sörloth biraz hücumdaki arkadaşlarına ayak uydurabilse daha iyisi de olabilirdi.

Korakor mücadelede dengeli oyunu özellikle Abdülkadir Parmak ve Obi Mikel’in akıllı oyunları ile doğru oynadı. 2. yarıya Nwakaeme hamlesi ile başlayan Trabzonspor pozisyona girme konusunda da rakibine üstünlük sağlamaya başladı. Sörloth ve Nwakaeme önemli fırsatları harcadılar. Ancak Sosa ile birlikte kalite ve gol de birlikte geldi. Çabuk bir gol yemesek maçın hakkı olan galibiyeti de alacaktık ama olmadı. Yine de tel tel döküldüğümüz Avrupa Kupaları’nda futbol zevkimizi okşayan Trabzonspor oldu.

Gecenin sorusu (Erman Özgür)

Sturridge nasıl oynadı? Nihayet Trabzon taraftarı için tedirginliğin bittiği maç oldu. Güçlendiğinde önemli bir silah olduğunu, kalitesini oyunda kaldığı sürede göstermeyi başardı.

Maçın starı (Erman Özgür)

Obi Mikel her geçen gün iyiye gitmeye devam ediyor. Kestiği toplar ve garanti pasları ile sessiz sedasız ama takımının en faydalı oyuncusu olmayı başardı.

Maçın olayı (Erman Özgür)

Ünal Karaman’ın rotasyonlu 11 seçiminin doğruluğu ve sonraki hamlelerinin zamanlamaları, 2. goldeki rolleri düşünüldüğünde takımını çok iyi yönetmesi gecenin olayıydı.

Kısa mesaj (Erman Özgür)

Bu da uzun zamandır beklediğimiz güzel bir frikik golünü atan Abdülkadir Parmak için bir teşekkür olsun. Bana göre şut seçeneğini hem akan oyunda hem de duran toplarda daha çok düşünmeli.

Çok yazık oldu (Hakan Can)

Doğan'ın enfes pasıyla başlayan atak, Sosa'nın ayağından gelen golle bittiğinde sevinçten havalara uçtuk ama sevincimiz bir dakika sürdü. Özellikle ikinci devredeki iyi oyun Türk takımlarının berbat haftasını bir teselliyle kapatmaya yetmedi.

Son 5 sezonda topladığı puanlarla UEFA takım sıralamasında 32. durumda bulunan Basel çok sert bir rakipti. Sakatların dışında Sosa, Nwakaeme, Pereira gibi önemli oyuncular olmadan oyunun üstünlüğünü almak 30. dakikayı buldu... 17'de Campi atamadı, 20'de Vidmer attı. Basel'in attığı gol çok güzel, Abdülkadir'in verdiği cevap ise mükemmeldi.

Campi'yi beğendim. Hüseyin sağ bekte savunmayı iyi yaptı. Belki hücumda daha etkili olabilirdi.. Doğan orta saha için çok iyi bir alternatif olduğunu bir kez daha gösterdi. Hem savunmada hem de pas organizasyonunda çok etkiliydi..

Obi Mikel toparlanıyor. Sorloth çizgide etkisiz kaldı. Nwakaeme ve Sosa oyuna girince takı dengesiri buldu. Önce Sorloth, sonra Nwakaeme net pozisyonları atamadı. Ama öne geçeceğimize emindim. Geçtik ama sevincimiz kursağımızda kaldı.

(Hakan Can) Maçın oyuncusu:

61 numaralı Abdülkadir... Sakatlığından dolayı oynamayan 10 numaralı Abdülkadir Ömür takımın sanatçısı ise Parmak da 61 numaralı formasıyla takımın ruhu. Çok çalıştı, güzel çalımlar ve enfes bir gol attı. Başlangıçta dolgu diye bakılıyordu, şimdi inci gibi parlıyor.

(Hakan Can)Maçın sorusu:

Bu ne talihsizlik

2-1’in hemen ardından hava topunu kaybettiğimizde Okafor’un vuruşunun çatala gitmesi inanılmaz bir talihsizlik. 19 yaşındaki genç futbolcu, 9 lig maçında tek gol atamazken, Trabzon karşısında ilk şutunda golü buldu.

Sturridge geliyor. Her geçen gün yere biraz daha sağlam basıyor. Güçlendiğini görüyoruz. Kalitesini attığı birkaç pasla gösterdi. Milli maç arasından sonra çok etkili bir performans bekliyorum. Çünkü form geçici klas kalıcıdır. Bekliyoruz.

Not: Seneler sonra Avrupa’da olmak çok güzel. Avrupa’dan men söz konusuyken, beraberliğe karalar bağlamamak lazım. Trabzonspor gelişiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.